Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2020, στο 0,4% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ιαπωνία: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2020, στο 0,4% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 0,4% τον Φεβρουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,4%
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε επίσης αμετάβλητος, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Φεβρουάριο του 2020.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές των τροφίμων, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 0,4% έναντι ετήσιας ανόδου 0,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ εξαιρουμένων και των τιμών της ενέργειας, ο ετήσιος ΔΤΚ παραμένει αμετάβλητος στο 0,6%.
Οι τιμές τροφίμων κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 1,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, ενώ αντίθετα τα τέλη καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας και νερού υποχώρησαν κατά -1,4%.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά τον τομέα αγαθών αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομίας, η βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -0,6% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο του 2020, έναντι μηνιαίας ανόδου 0,6% τον Ιανουάριο του 2020.
Παράλληλα, η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -1,6% σε μηνιαία βάση, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον μεταποιητικό κλάδο, και συγκεκριμένα στο -0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης