Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι υποβαθμίσεις και η μετριότητα της Συνόδου Κορυφής επέδρασαν σε τράπεζες -5% και ΧΑ -0,67% στις 606 μον - Αίνιγμα η ΔΕΗ +7%

Οι υποβαθμίσεις και η μετριότητα της Συνόδου Κορυφής επέδρασαν σε τράπεζες -5% και ΧΑ -0,67% στις 606 μον - Αίνιγμα η ΔΕΗ +7%
Η χθεσινή 23/4 Σύνοδος Κορυφής αποτέλεσε ακόμη μια φορά μια ευρωπαϊκή μετριότητα
(upd14)Πτωτικά έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στις 606 μονάδες, με επίκεντρο τις τράπεζες με απώλειες έως -5%, μετά το αγεφύρωτο χάσμα των χωρών Βορρά -Νότου στη χθεσινή 23/4 Σύνοδο Κορυφής αλλά και την υποβάθμιση της Fitch των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από θετικές σε σταθερές.
Από την αλλή τα κερδη +7,2% της ΔΕΗ ανέκοψαν την περαιτέρω πτώση της αγοράς και παρά τη δημοσίευση μεγάλων ζημιών για τη χρήση 2019 οι οποίες ανήλθαν στα 1,65 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα τεράστιο δίλημμα και ρίσκο αναφορικά με την σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους ενώ απογοήτευση έφερε στους επενδυτές η αποτυχία της πρώτης κλινικής δοκιμής με το φάρμακο Remdesivi κατά του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 606 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 580 μονάδες ενώ δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο των 550 μονάδων.
Πιέσεις ασκήθηκαν στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών με την Εθνική -4,75% και ακολούθησαν Eurobank -3,15%, Alpha Bank -3,1% ενώ η Πειραιώς έκλεισε τελικά αμετάβλητη στις δημοπρασίες, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες ξεπέρασαν το -5%
Η χθεσινή 23/4 Συνόδος Κορυφής αποτέλεσε ακόμη μια φορά μια ευρωπαική μετριότητα.  
Ειδικότερα, ενώ τα κράτη Ιταλία και Ισπανία ζητούσαν 2,2 τρισεκ ενίσχυση ή σε ένα εύρος 1,5 τρισεκ. με 2,2 τρισεκ. συμφωνήθηκε να δοθούν αρχικά τα 540 δισεκ. ευρώ αρχής γενομένης από αρχές Ιουνίου 2020 και τα υπόλοιπα θα επαναξιολογηθούν.
Δεν έκλεισε το παράθυρο για ενίσχυση των κονδυλίων στο 1,5 τρισεκ. αλλά αυτό θα εξεταστεί… εν καιρώ.
Από την άλλη, στο πλαίσιο της κοινής χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης, συμφώνησαν, αλλά διαφώνησαν στο μείζον ζήτημα των επιχορηγήσεων.
Το Eurogroup στις 18 Μαΐου θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα υποβάλλει προτάσεις για την αξιοποίηση των 540 δισεκ. που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης.
Η Fitch προχώρησε σε αξιολόγηση της Ελλάδος στις 23 Απριλίου 2020 αντί τις προγραμματισμένης αξιολόγησης στις 24 Ιουλίου 2020 με υποβάθμιση μόνο των προοπτικών της χώρας από θετικές σε σταθερές  αλλά όχι  της πιστοληπτικής ικανότητας που διατηρείται στο ΒΒ.
Η Fitch σύμφωνα με πληροφορίες πήρε εντολή από την ΕΚΤ να προβεί στην εσπευσμένη αξιολόγηση της Ελλάδος ώστε να αποτελέσει σηματωρό και για τους υπόλοιπους οίκους αξιολόγησης καθώς η βαθμολογία ΒΒ είναι το άτυπο όριο... για τις αγορές κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα Πανδημίας.
Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα πριν λίγες εβδομάδες εντάχθηκαν από την πίσω πόρτα στο πρόγραμμα Πανδημίας της ΕΚΤ των 750 δισεκ. του παράλληλου QE,  καθώς πρακτικά η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει 12-13 δισκ. ελληνικού χρέους.
ενώ εάν έβγαιναν κακήν κακώς με αυτό τον τρόπο θα εξελισσόταν όλο αυτό σε φιάσκο, τόσο για την ΕΚΤ όσο και για την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ σήμερα 24/4 αναμένεται και η υποβάθμιση των προοπτικών - outlook -  από θετικές σε αρνητικές της ελληνικής οικονομίας από τον  αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's και τον καναδικό οίκο αξιολόγησης DBRS ratings.
Νέα κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (24/4) η αγορά πετρελαίου, διευρύνοντας την ανάκαμψη που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ταχύτερη εφαρμογή της συμφωνίας του OPEC+ η οποία θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας.
Ειδικότερα η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο +3,5% στα 17 δολ. ανά βαρέλι ενώ το Brent ενισχύεται στο +1,5% στα 21,8 δολ. ανά βαρέλι.
Στην σημερινή ελληνική αγορά ομολόγων καταγράφονται οριακές αγορές με το 10ετές ομόλογο στο 2,29% ενώ το ιταλικό 10ετές έχει βελτιωθεί  στο 1,89% με το μεταξύ τους spread στις 40 μονάδες.
Οριακή βελτίωση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 267 μονάδες - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 - από 2,81 μονάδες χθες 23/4 ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 11938 μονάδες.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο -1,06% και τον Γενικό Δείκτη στο -0,80%.
Στο πρώτο πεντάλεπτο με πιέσεις στο σύνολο των τραπεζών ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -3,75% επιδρώντας στον Γενικό Δείκτη με απώλειες -1,82%.
Περί τις 14:10 με αγοραστικές παρεμβάσεις σε δεικτοβαρείς μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, όπως ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ...ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας στο +0,79%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -0,67% στις 606 μονάδες έχοντας υψηλό στις 615,28 μονάδες και χαμηλό στις 599,34 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 46,3 εκατ. ευρώ, ο όγκος 32,4 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 22,7 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένη συναλλαγή αξίας 523 χιλ. ευρώ και όγκου 156 χιλ. τεμαχίων διακίνησε ο Φουρλής.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 606 μονάδες με πρώτη στήριξη τις 580 μονάδες και ακολουθούν οι 550 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 630 μονάδες και ακολουθούν οι 650 μονάδες .
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 313 μονάδες με πρώτη στήριξη τις 300 μονάδες και ακολουθούν οι  270 και οι 250 μονάδες
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 330 μονάδες και ακολουθούν οι 380 και οι 420 μονάδες

Τραπεζικά νέα

Η ιδιαίτερα ευάλωτη ελληνική οικονομία  λόγω των περιοριστικών μέτρων και του τουρισμού θα υποστεί σοκ στο ΑΕΠ έως -8%, το ΔΝΤ έχει εκτιμήσει -10%, η ΤτΕ έχει εκτιμήσει εύρος -4% με -8%.
Επιπλέον, είναι προφανές ότι το τραπεζικό σύστημα έχει σοβαρά ζητήματα, δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά έχει πρόβλημα κεφαλαίων.
Από την άλλη, οι έλληνες τραπεζίτες… δεν βλέπουν καταστροφή ενώ εκτιμούν ύφεση -6% με -7% το 2020 και ανάκαμψη 4% το 2021
Εκτιμούν ότι για την ώρα υπάρχει πίεση στους ισολογισμούς αλλά όχι τέτοιας κλίμακας που να εκτροχιάσει ριζικά τους προϋπολογισμούς.
Επιπλέον, τα NPEs δεν έχουν αυξηθεί, αναμένεται επιδείνωση περισσότερο στα παλαιά NPEs που ωστόσο θα απαιτηθούν τρίμηνα για να καταγραφούν.
Τα σχέδια μείωσης προβληματικών δανείων και τιτλοποιήσεων έχουν παγώσει.
Με την ελαστικοποίηση των κριτηρίων στην κεφαλαιακή επάρκεια και στα προβληματικά δάνεια, οι τράπεζες κερδίζουν χρόνο.
Είναι πιθανό τα stress tests του Ιουλίου 2021 να πραγματοποιηθούν με βάση τις ελαστικές παραδοχές, οπότε θα είναι βοήθεια για το σύστημα.
Για τις χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζών, υποστηρίζουν ότι η δίκαιη αξία είναι υψηλότερη αλλά αποδέχονται ότι τα υψηλά του 2020 οι τράπεζες θα κάνουν πολύ καιρό για να τα ξαναδούν.
Θεωρούν ότι οι δίκαιες τιμές είναι 40% με 45% χαμηλότερα από τα υψηλά του 2020.
Το συμπέρασμα των τραπεζών είναι ότι δεν θα υπάρξει καταστροφή, αναγνωρίζουν τα προβλήματα αλλά δεν ανησυχούν για σοκ στον τραπεζικό κλάδο ή στην εθνική οικονομία

Η επικαιρότητα

Στην πρώτη ίσως κρίσιμη καμπή όσον αφορά τη διασπορά και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού μπαίνουν τα κράτη, οδηγώντας τις οικονομίες και κοινωνίες τους στη έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα, μετά από ένα δίμηνο και πλέον lockdown, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν στην κανονικότητα διαμορφώνοντας με επιφυλάξεις και ενδοιασμούς την επόμενη ημέρα.
Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον πλανήτη, αυξάνοντας θύματα και κρούσματα: οι νεκροί έχουν προσεγγίσει τους 191 χιλιάδες και τα κρούσματα τα 2,72 εκατομμύρια, ενώ περισσότεροι από 745 χιλιάδες που νόσησαν, έχουν θεραπευτεί
Απογοήτευση έφερε η είδηση πως σε αποτυχία κατέληξε η πρώτη κλινική δοκιμή του φαρμάκου Remdesivir της φαρμακευτικής Gilead's, αποδεικνύοντας φρούδες τις όποιες ελπίδες νίκης του κορωνοϊού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα (24/4) μια «συνεργασία ορόσημο» για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής και της χρήσης ασφαλών, αποτελεσματικών φαρμάκων, τεστ και εμβολίων που θα επιτρέπουν την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας Covid-19.
Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 869.172 ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 49.963..
Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 219.764 και 22.524 νεκρούς ενώ η Ιταλία μετρά 25.549 νεκρούς και 189.973 κρούσματα
Στους 129 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 2463.
Όπως ανακοίνωσε κατά την χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου και ότι θα υπάρχει σταδιακή επιστροφή στην  κανονικότητα, με μέτρα που θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα τη Δευτέρα 27/4

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (24/4) οι ασιατικές αγορές μετά τις οριακές διακυμάνσες που κατέγραψε χθες η Wall Street, την ίδια στιγμή που η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε εστιασμένη γύρω από τα τελευταία στοιχεία που αφορούν την οικονομία της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ιαπωνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Μάρτιο του 2020, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε επίσης αμετάβλητος, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Φεβρουάριο του 2020.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,86%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -1,06%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,43% και ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -1,34%

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα 24/4 στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ναυάγιο στη χθεσινή 23/4 Συνόδου Κορυφής και την αποτυχία της πρώτης κλινικής δοκιμής με το φάρμακο Remdesivi κατά του κορωνοϊού. 
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο -1,2%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -1,1%, ο MIB στο Μιλάνο στο -0,65%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -1,5% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο -0,80%
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο +0,10%, ο S&P στο +0,15% και ο Nasdaq στο +0,05% ενώ το ETF GREC κινείται στο +1,89% (5,93 δολ.).

Πιέσεις στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές - Στο επίκεντρο η Εθνική -4,75%

Πιέσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και με την Εθνική να κλείνει με τις μεγαλύτερες απώλειες -4,75% μετά τα χθεσινά κέρδη +11,68%
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 1,1430 ευρώ, με πτώση -4,75%  με όγκο 4,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,05 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2019 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,6056 ευρώ, με πτώση -3,10%, με όγκο 4,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 935 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 24/3/2019 στα 0,53 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,17 ευρώ, αμετάβλητη, με όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 511 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,3378 ευρώ, με πτώση -3,15% με όγκο 10,7 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,25 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,6860 ευρώ, με πτώση -1,30% και με κεφαλαιοποίηση 307 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,2120 ευρώ, με πτώση -4,07% και όγκο 542 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 98 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 13,04 ευρώ, με άνοδο +0,46% και κεφαλαιοποίηση 259 εκατ. ευρώ.

Πτωτικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές - Στο επίκεντρο η ΔΕΗ +7%

Με πτωτικές τάσεις έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα με εξαίρεση την ΔΕΗ που έκλεισε με σημαντική άνοδο +7,2% .
Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν Aegean, Τιτάνας, ΟΤΕ, Viohalco....
Στον αντίποδα, εκτός της ΔΕΗ, ανοδικά ξεχώρισαν Lamda, Ελλάκτωρας και ΟΠΑΠ.
H Coca Cola έκλεισε στα 22,01 ευρώ, με πτώση -0,41% και κεφαλαιοποίηση στα 8,14 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 11,38 ευρώ, με πτώση -2,57% και αποτίμηση 5,46 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,68 ευρώ, με άνοδο +7,20% και αποτίμηση 626 εκατ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,03 ευρώ, με πτώση -0,73% και κεφαλαιοποίηση 476 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 7,9450 ευρώ με άνοδο +1,73% και αποτίμηση 2,65 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 11,74 ευρώ, με πτώση -2,98% και κεφαλαιοποίηση 970 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,99 ευρώ με πτώση -0,66% και κεφαλαιοποίηση 1,83 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 12,98 ευρώ, με πτώση -0,23% και κεφαλαιοποίηση 1,44 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,7450 ευρώ με άνοδο +0,07% και κεφαλαιοποίηση 964 εκατ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,60 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 1,85 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,59 ευρώ, με πτώση -0,45% και κεφαλαιοποίηση 702 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 3,34 ευρώ, με πτώση -0,60% και κεφαλαιοποίηση 174 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισεστα 0,06540 ευρώ, με πτώση -2,53% και κεφαλαιοποίηση 61 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης