Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Θράκης: Οι μάσκες… εκτινάσσουν την τιμή της μετοχής 4,5% και τα κέρδη

Πλαστικά Θράκης: Οι μάσκες… εκτινάσσουν την τιμή της μετοχής 4,5% και τα κέρδη
Η Πλαστικά Θράκης προχώρησε σε έκτακτη επένδυση 200.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών
Σημαντική άνοδο καταγράφει η τιμή της μετοχής της Πλαστικάς Θράκης, η οποία μέσα σε 20 ημέρες από το 1,23 ευρώ σκαρφάλωσε στα 1,84 ευρώ.
Με κεφαλαιοποίηση 80,5 εκατ., με ΕBITDA 25,47 εκατ. ευρώ , με 13,75 εκατ ευρώ ΕΒΙΤ και υποχρεώσεις 101,2 εκατ ευρώ στο εννεάμηνο του 2019, η Πλαστικά Θράκης προχώρησε σε έκτακτη επένδυση 200.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών.
Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα  αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα.
Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις της Πλαστικά Θράκης την τελευταία τετραετία έφτασαν τα 113,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 56,7 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στο διάστημα 2015-2016 και τα 57,1 εκατ. ευρώ τη διετία 2017-2018 και αφορούσαν τον τομέα των τεχνικών υφασμάτων, της συσκευασίας και άλλες δραστηριότητες (αγροτικός τομέας).
Η εταιρεία έχει παρουσία σε 10 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Σκωτία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Κίνα), πραγματοποιεί πωλήσεις σε 80 χώρες και απασχολεί 1.843 υπαλλήλους.
Το 57% της παραγωγής της γίνεται στην Ελλάδα, όπου κατευθύνεται και το 17% των πωλήσεών της.
Πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε την οριστική παύση της εντάσεως εργασίας παραγωγικής διαδικασίας υφαντών μεγασάκων (FIBC) στη Σόφια της Βουλγαρίας και τη μείωση της παρουσίας στην αγορά των γεωυφασμάτων στην Αμερική.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά της γραμμής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc. η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α και εγκατάσταση της στην 100% θυγατρική εταιρεία Don & Low Ltd, η οποία εδρεύει στο Forfar της Σκωτίας, με σκοπό την ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των προϊόντων της στην αγορά της Μ. Βρετανίας και της Β.Δ. Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης