Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 2 Αυστριακοί στους 3, θεωρούν κατάλληλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19

Οι 2 Αυστριακοί στους 3, θεωρούν κατάλληλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19
Μόνον 1 Αυστριακός στους 10 ερωτηθέντες διαφωνεί με τους κανόνες, ενώ κατανόηση στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καταστήματα και δημόσια μέσα μετακίνησης δείχνουν σχεδόν οι 2 στους 3 (ποσοστό 74%)
Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αυστρία τυγχάνουν της αποδοχής και της κατανόησης της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου.
Σύμφωνα με αυτά, τρεις Αυστριακοί στους τέσσερις θεωρούν ότι τα μέτρα είναι επαρκή για την αντιμετώπιση της κρίσης, μόνον ένας στους δέκα ερωτηθέντες διαφωνεί με τους κανόνες, ενώ κατανόηση στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καταστήματα και δημόσια μέσα μετακίνησης δείχνουν σχεδόν οι δύο στους τρεις (ποσοστό 74%).
Ο χειρισμός της κατάστασης από τους πολιτικούς αξιολογείται ως "καλός", είτε πρόκειται για τη διαχείριση της κρίσης, την ενημέρωση του πληθυσμού ή την κάλυψη των αναγκών του, ενώ συνολικά περισσότεροι από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (73%) είναι ικανοποιημένοι με το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων.
Τη σταδιακή διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων υποστηρίζουν περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (54%), το 25% θα προτιμούσε το πλήρες άνοιγμα όλων των καταστημάτων, μόνο το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων εξακολουθεί να αισθάνεται 'εξαιρετικά άβολα" ως προς αυτό και υποστηρίζουν να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια και να καθυστερήσουν οι χαλαρώσεις.
Η πολυσυζητημένη εφαρμογή Coronavirus-App του Ερυθρού Σταυρού για τα κινητά τηλέφωνα προς εντοπισμό συμπτωματικών φαίνεται να πολώνει και στη δημοσκόπηση εμφανίζονται τρία "στρατόπεδα" σχεδόν ίδιου μεγέθους.
Περίπου τρεις στους δέκα ερωτηθέντες θεωρούν την εφαρμογή χρήσιμη για τη διακοπή της αλυσίδας λοίμωξης, και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το άλλο ένα τρίτο των Αυστριακών που πιστεύουν ότι απολύτως τίποτε δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη, ενώ το υπόλοιπο 36% "βλέπει" ένα μερικό όφελος.
Οι λόγοι για την τάση απόρριψης και σκεπτικισμού συνδέονται πρωτίστως με την προστασία δεδομένων, καθώς για έξι στους δέκα ερωτηθέντες πρόκειται για πολύ υψηλή επέμβαση στην προσωπική ζωή, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο δεν βλέπουν καμία αναγκαιότητα να εγκαταστήσουν την εφαρμογή, καθώς ούτως ή άλλως θα διατηρούσαν την κατάλληλη απόσταση ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης