Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Θράκης: Εσωτερική αναδιάρθρωση των συμμετοχών του ομίλου

Πλαστικά Θράκης: Εσωτερική αναδιάρθρωση των συμμετοχών του ομίλου
Πλαστικά Θράκης: Εσωτερική αναδιάρθρωση των συμμετοχών του ομίλου
Σε συνέχεια της από 27-11-2019 ανακοίνωσής της η Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «THRACE PLASTICSCO S.A.»(εφεξής καλουμένη ως «Εταιρεία»), σε εφαρμογή  των  διατάξεων  του  άρθρου  17  του με  αριθμό 596/2014Κανονισμούτου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ηςΑπριλίου 2014, καθώς και του άρθρου 4.1.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινόότι συνεχίζει την εφαρμογήτης εσωτερικής αναδιάρθρωσης των συμμετοχών του Ομίλου, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου παραγωγής και διανομής των προϊόντων του και την επικέντρωση σε αγορές και προϊόντα που μεγιστοποιούν την απόδοση αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισεστο δεύτερο εξάμηνο του 2019 τη μεταφορά της πρώτης γραμμής παραγωγής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc.,η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και την εγκατάσταση της στην 100% θυγατρική εταιρεία Don & LowLtd, η οποία εδρεύει στο Forfar της Σκωτίας, με σκοπό την ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των προϊόντων της στην αγορά της Μ. Βρετανίας και της Β.Δ. Ευρώπης. Εφαρμόζοντας περαιτέρω το πλάνο εσωτερικής αναδιάρθρωσηςεντός του 2020 αποφάσισετα ακόλουθα:
(α) Τη μεταφορά και της δεύτερης γραμμής παραγωγήςμη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch)από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc. και την εγκατάσταση της στην 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Nonwovens & Geosynthetics, η οποία εδρεύει στο Μαγικό Ξάνθης, ενδυναμώνοντας την παραγωγική δυναμικότητα της θυγατρικής και τη δυνατότητα ανάπτυξηςτων συνολικών της πωλήσεων.
Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής ξεκίνησε τονΑπρίλιο του 2020 και η εγκατάστασή της θα ολοκληρωθεί εντός του β’ εξαμήνου του 2020.
Κατόπιν τούτου αποφασίστηκεηοριστική παύση λειτουργίας της ThraceLinqInc. και η συνέχιση εξυπηρέτησηςτης αγοράς τωνγεωυφασμάτωνστην Αμερικήαπό τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ευρώπηκαι από την LumiteInc., κοινοπραξία του Ομίλου στις ΗΠΑ.
Η Διοίκηση θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή θα συνεισφέρει στη βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου
(β) Την εκποίηση τουβιομηχανικούακινήτουστο οποίο στεγάζεται η Thrace Linq Inc.
Η Διοίκησηέχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
(γ) Την παύση λειτουργίας και εκκαθάριση της εταιρείας Thrace China. Η εν λόγω εταιρεία λειτουργε ως γραφείο πώλησης της Thrace Nonwovens & Geosynthetics στην αγορά της Κίνας, με εξαιρετικά περιορισμένη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πωλήσειςστην  αγορά  της  Ασίας πραγματοποιούνται απευθείας  από  την  Thrace  Nonwovens  & Geosynthetics. Επισημαίνεται ότι από την παραπάνω ενέργεια δεν θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα του Ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης