Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Νέα προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor Greece η εταιρεία Orfium

tags :
Νέα προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor Greece η εταιρεία Orfium
Νέα προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor Greece η εταιρεία Orfium
Οι συνιδρυτές της εταιρείας Orfium, Ντρου Ντέλις, Κρις Μαχόνεϊ, Ρομπ Γουέλ και Μιχάλης Πετυχάκης, επελέγησαν ως νέοι Endeavor Entrepreneurs του οργανισμού στη χώρα μας, το τριήμερο 20-22 Απριλίου, στο πλαίσιο του 2ου Διαδικτυακού Διεθνούς Πάνελ Επιλογής (ISP) επιχειρηματιών της Endeavor, το οποίο δεδομένων των συνθηκών, διεξήχθη ηλεκτρονικά.
Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων, η Orfium ανέπτυξε μια πλατφόρμα που εντοπίζει περιπτώσεις παραβιάσεων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο.
Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που έχει αναπτύξει η εταιρεία, αξιοποιούν τόσο το ίδιο το περιεχόμενο, όσο και τις περιγραφές, τους στίχους ή τα σχόλια των χρηστών για να εντοπίσουν πιθανές μελωδίες που αναπαράγονται στα βίντεο και τα οποία ανήκουν στους πελάτες της.
Μέσω των τεχνολογικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της, βοηθά τους δημιουργούς να διασφαλίσουν την είσπραξη αμοιβής, ως αντάλλαγμα για τη χρήση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των μουσικών κομματιών, σε περίπτωση που αυτή δεν τους έχει αποδοθεί.
Η Orfium συνεργάζεται με πολύ γνωστά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.
Πελάτες της είναι μουσικοί παραγωγοί, 4 από τις 6 μεγαλύτερες μουσικές εταιρείες και δύο διεθνείς Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με ένα πλήθος ανεξάρτητων μουσικών εκδοτών, που εκπροσωπούν τους δημιουργούς και δισκογραφικών εταιρειών, που εκχωρούν τα δικαιώματα χρήσης ενός μουσικού κομματιού σε διάφορα ψηφιακά κανάλια διανομής, όπως το YouTube.
Η εταιρεία απασχολεί 110 εργαζομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα.
Ο Σάκης Τριανταφυλλάκης, Entrepreneur Selection & Growth Manager της Endeavor Greece δήλωσε: «Η ομάδα της Orfium επιλύει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανία.
Χάρη στην πολυετή της εμπειρία και γνώση του χώρου της μουσικής, σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις που θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ψηφιοποίηση της μουσικής βιομηχανίας. Η Orfium έχει ήδη μια εξαιρετική ομάδα από περισσότερους από 60 προγραμματιστές και αναλυτές στην Ελλάδα, που αποτελούν την πραγματική δύναμη της εταιρείας, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια.
Χαιρόμαστε για την επιλογή της Orfium στο δίκτυο της Endeavor και κυρίως που θα στηρίξουμε μία πολλά υποσχόμενη εταιρεία στην παγκόσμια ανάπτυξή της».
Οι ιδρυτές της Orfium δήλωσαν: «Παρά τους περιορισμούς που ενέχει ένα διαδικτυακό Διεθνές Πάνελ Επιλογής, η Endeavor μας παρείχε μία πραγματικά απολαυστική και διαφωτιστική εμπειρία.
Από την αρχή ως το τέλος, η διαδικασία ήταν αδιάλειπτη και ευχάριστη, ενώ έδωσε στην Orfium απίστευτα πολύτιμες γνώσεις και πρόσβαση σε ένα δίκτυο, που για εμάς ήταν εξαιρετικά σημαντικό να αποτελέσουμε μέρος του.
Χαιρόμαστε πραγματικά για την ένταξή μας στο δίκτυο της Endeavor και ανυπομονούμε να μοιραστούμε και εμείς από πλευράς μας τις γνώσεις μας, και να συμβάλλουμε σε μελλοντικά εγχειρήματα του οργανισμού».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης