Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ακόμη 60 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica στην Ιαπωνία – Παραίτηση υπουργού στο Περού

Κορωνοϊός: Ακόμη  60 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica στην Ιαπωνία – Παραίτηση υπουργού στο Περού
Στο Περού παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Carlos Moran
Περίπου 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των μελών του πληρώματος του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, όπως μετέδωσαν το Σάββατο 25/4 ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο πλοίο, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης όλων των μελών του πληρώματος, ανέρχεται σε περίπου 150.
Σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK, πρόκειται για περίπου το ένα τέταρτο των 623 μελών του πληρώματος. Το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi διευκρίνισε ότι 57 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό.
Πάντως, στο νοσοκομείο έχει εισαχθεί μόνο ένα μέλος πληρώματος και τα υπόλοιπα παραμένουν στο πλοίο έχοντας εμφανίσει ήπια ή καθόλου συμπτώματα της Covid-19.
Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται αγκυροβολημένο σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι από τον Φεβρουάριο για επισκευές και συντήρηση, καθώς λόγω πανδημίας ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για επισκευές στην Κίνα.

Παραίτηση υπουργού στο Περού

Στο μεταξύ, στο Περού ο υπουργός Εσωτερικών Carlos Moran υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την κριτική που του ασκήθηκε για τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό.
Αν και τα αίτια της παραίτησης του Carlos Moran δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως, ήδη αντικαταστάθηκε από τον Gastón Rodríguez , έναν στρατηγό της αστυνομίας τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος Martín Vizcarra, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Τύπου της προεδρίας του Περού.
Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα που πέρασε  η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τους συνολικά περίπου 140.000 αστυνομικούς στη χώρα, περίπου 1.300 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και νοσηλεύονται.
Συνολικά το Περού είχε καταγράψει ως την Παρασκευή 21.648 κρούσματα κορωνοϊού και 634 θανάτους.
Τα περιοριστικά μέτρα, που ισχύουν για τους πολίτες του Περού από τις 16 Μαρτίου, αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου.
Επιπλέον, το Περού έχει κλείσει εξάλλου τα σύνορά του.
Σημειώνεται ότι ο Moran, ο οποίος υπηρετεί την κυβέρνηση του Vizcarra από τον Οκτώβριο του 2018, είναι ο δεύτερος υπουργός που παραιτείται μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στις 16 Μαρτίου.
Είχε προηγηθεί στις 21 Μαρτίου η παραίτηση της υπουργού Υγείας Elizabeth Hinostroza.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης