Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Πήραν τα μέτρα που όφειλαν Κυβέρνηση και Περιφέρεια και για την κλινική «Ταξιάρχαι»

Περιφέρεια Αττικής: Πήραν τα μέτρα που όφειλαν  Κυβέρνηση και Περιφέρεια και για την κλινική «Ταξιάρχαι»
Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής στη Ρ. Δούρου
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής, για την έλλειψη επαρκών μέτρων πρόληψης έναντι της Covid-19, στην κλινική «Ταξιάρχαι», τονίζει η Περιφέρεια Αττικής,  απαντώντας σε δήλωση της πρώην περιφερειάρχου Ρένας Δούρου σχετικά με τις ευθύνες της διοίκησης της Περιφέρειας για τη διάδοση του κορωνοϊού στις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής.
Η περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι από την έναρξη των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» της εθνικής αυτής μάχης.
Όπως αναφέρει «η Ελλάδα αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για τον πετυχημένο τρόπο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους η κα Δούρου και τα "παπαγαλάκια" του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, που μιλούν για ευθύνες της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την άδικη απώλεια δύο συνανθρώπων μας από κορωνοϊό, στην ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" του Περιστερίου».
Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τον έλεγχο λειτουργίας της κλινική, αναφέρει ότι «η κλινική "Ταξιάρχαι"  έλαβε άδεια λειτουργίας το 2017, στη διάρκεια της θητείας της κας Δούρου.
Ως το Σεπτέμβριο του 2019, που η κα Δούρου ήταν Περιφερειάρχης Αττικής, δεν έγινε κανένας έλεγχος στη συγκεκριμένη κλινική».
Για τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού (ΦΕΚ A' 42/25.02.2020) σημειώνει ότι το αρμόδιο όργανο για την επιβολή τους είναι ο υπουργός Υγείας μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ, στην περίπτωση της επιβολής προσωρινού περιορισμού μεμονωμένων προσώπων ή μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 σε κάθε άλλη περίπτωση.
Προς ενίσχυση των παραπάνω, η περιφέρεια αναφέρει τη βεβαίωση του κ. Τσιόδρα «πως ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ σήμερα υπήρξε και εκπαίδευση του προσωπικού της κλινικής από κλιμάκιο του Οργανισμού, για την ορθή χρήση των μέσων αυτών».
Για τον τρόπο λειτουργίας της κλινικής η Περιφέρεια σημειώνει πως έχει την αρμοδιότητα για την έκδοση 3ετούς άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κάθε ιδιωτικής κλινικής και ότι στη συγκεκριμένη χορηγήθηκε κατά τη θητεία της κ. Δούρου.
Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η Περιφέρεια Αττικής , πριν ακόμη ξεκινήσει η  εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά και κατά τη διάρκειά τους, εκδίδει διαρκώς και διανέμει οδηγίες και ενημερώσεις, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε θέσει σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης, έχουν βγει ενημερωτικά έντυπα και σποτ κι έχουν  μοιραστεί δεκάδες χιλιάδες τεμάχια από υλικά ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ)».
Τέλος, αναφέρεται ότι από τη στιγμή που η κλινική δεν τηρούσε τις εντολές και υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του υπουργείου, θα τύχει της αντιμετώπισης που προβλέπει η νομοθεσία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.
«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόσει το νόμο και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι στη δήλωσή της η κ. Δούρου χαρακτήριζε την περίπτωση της κλινικής (λόγω των πολλών θυμάτων και κρουσμάτων) ως «τεράστιο ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας» και απέδιδε ευθύνες στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας θέτοντας ερωτήσεις, σημείωνε ότι «η κλινική "Ταξιάρχαι" είναι μία μόνο περίπτωση», ενώ πρότεινε στον περιφερειάρχη και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, «άμεση ανάληψη δράσης και ευθύνης προκειμένου οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στις κλινικές της Αττικής να αισθάνονται ασφαλείς».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης