Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Οικονομικό έγκλημα η άρση προστασίας της Α' κατοικίας

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Οικονομικό έγκλημα η άρση προστασίας της Α' κατοικίας
Μητσοτάκης και Βρούτσης πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη
"H επιλογή της κυβέρνησης να ξεκινήσει την άρση των μέτρων περιορισμού από την επαναλειτουργία των δικαστηρίων δεν είναι τυχαία" αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.
Μιλώντας σε ραδιοφωνο της Μαγνησίας, τόνισε πως «το νέο πτωχευτικό δίκαιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα "κουμπώσει" στη λογική ότι η ύφεση επιβάλει συγχωνεύσεις και εξαγορές, που θα λειτουργήσουν εις βάρος των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων».
Συμπλήρωσε δε ότι «η άρση προστασίας της α' κατοικίας θα αποτελέσει οικονομικό έγκλημα. Δίνουν τα κλειδιά στον πιστωτή ο οποίος θα μπορεί μονομερώς να ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».
Με δεδομένα τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης και την ακολουθούμενη στρατηγική που φέρνει την ηθελημένη διόγκωση της ύφεσης ώστε να πεθάνουν οι μικροί και οι μεσαίοι και να επωφεληθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες και θα ενισχυθούν με δημόσιο χρήμα, σημείωσε ότι σήμερα «είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα μέτωπο λογικής, κοινωνίας των πολιτών και οργανωμένης επιχειρηματικότητας, για την προστασία των σπιτιών του κόσμου, είτε των ιδιωτών είτε των εμπόρων και για την ενίσχυση της οικονομίας».
Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «η επιστρεπτέα προκαταβολή της ΝΔ έχει απορρίψει περισσότερους από όσους φαίνεται ότι θα εξυπηρετήσει. Σχεδιάστηκε με τρόπο προσβλητικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Πολιτεία ζητά αιτήσεις ενδιαφέροντος και ένα σωρό χαρτιά χωρίς να έχει ανακοινώσει τους όρους, το ύψος των χρημάτων ή το ποιος θα δικαιούται την ενίσχυση».
Αναφορικά με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι οι κ. Μητσοτάκης και Βρούτσης «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη» και πως «όσο ο πρωθυπουργός κρατά τον υπουργό Εργασίας στη θέση του, τόσο πιο υπεύθυνος για την εξέλιξη της υπόθεσης γίνεται.
Περιμένουμε απαντήσεις για την αποκάλυψη ότι συνεργάτιδα του Βρούτση έχει οικογενειακή επιχειρηματική εμπλοκή σε πλατφόρμες και ΚΕΚ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης