Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων – Trump: Σπατάλη χρόνου οι συνεντεύξεις

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων – Trump: Σπατάλη χρόνου οι συνεντεύξεις
"Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!", έγραψε ο  D. Trump
Δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump, λίγες μόλις ημέρες μετά το σάλο που προξένησαν παγκοσμίως οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό.
Ο D. Trump σε tweet του το Σάββατο 25/4 έγραψε «ποιο είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα» και πρόσθεσε «κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις.
Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!».
Πρόκειται για σχόλια του ίδιου του D. Trump που φαίνεται να επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι, ενοχλημένος από ερωτήσεις για τη διαχείρισή του της υγειονομικής κρίσης, σχεδιάζει να σταματήσει να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου, οι οποίες μεταδίδονται σε καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα και κάποιες φορές ξεπερνούν σε διάρκεια και τις 2 ώρες.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της χώρας που θρηνεί πάνω από 53.000 νεκρούς, προκάλεσε με τις δηλώσεις του την Πέμπτη 23/4 σε μια από τις καθημερινές ενημερώσεις δημοσιογράφων, την κατακραυγή, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορωνοϊό) σ' ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;» προσθέτοντας μάλιστα πως οι επιστήμονες θα πρέπει να το εξετάσουν.
Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα, ο D. Trump υποστήριξε ότι η πρόταση του αυτή ήταν «σαρκαστική», τερματίζοντας εκείνη την ημέρα τη συνέντευξη Τύπου μετά από περίπου είκοσι λεπτά, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.
Ο Λευκός Οίκος το Σάββατο25/4, μετά από 50 συνεντεύξεις Τύπου μέσα σε δύο μήνες, δεν πραγματοποίησε καμία.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει να αντικαταστήσει τον υπουργό Υγείας

Εξετάζει την αντικατάσταση του υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Alex  Azar, η κυβέρνηση Trump, λόγω σφαλμάτων στον χειρισμό στην αρχή της πανδημίας, ανέφεραν το Σάββατο 25/4 η Wall Street Journal και το Politico.
Tα δημοσιεύματα διέψευσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Judd Deere, ο οποίος ανέφερε ότι το εν λόγω υπουργείο υπό τον Azar συνεχίζει να ηγείται σε σειρά προτεραιοτήτων του προέδρου.
«Οποιεσδήποτε εικασίες σχετικά με το προσωπικό είναι ανεύθυνες και αποτελούν περισπασμό από την αντιμετώπιση ολόκληρης της κυβέρνησης απέναντι στην Covid-19», δήλωσε ο Judd Deere.
Πάντως, η WSJ, επικαλούμενη έξι ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων, ανέφερε ότι η δυσαρέσκεια με τον Azar αυξάνεται, όμως η κυβέρνηση διστάζει να προβεί σε μεγάλες αλλαγές ενώ η χώρα επιδιώκει να σταματήσει τον ιό, ο οποίος έχει σκοτώσει πάνω από 53.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Politico η σύντομη λίστα των ονομάτων που εξετάζονται για να αντικαταστήσουν τον Αζάρ είναι η Deborah Birx, συντονίστρια της ομάδας κρούσης κατά του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, η επικεφαλής υπηρεσιών Medicare και Medicaid, Seema Verma και ο υφυπουργός Υγείας Eric Hargan.

Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων

Σε 53.934 ανέρχεται πλέον στις ΗΠΑ ο αριθμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 939.235.
Μάλιστα, ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε με 2.494 νέους θανάτους να τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, το Σάββατο 20:30 τοπική ώρα, (03:30 Κυριακή ώρα Ελλάδας), φτάνοντας σε 53.511.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 24/4 οι 1.258 θάνατοι που καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο ήταν ο χαμηλότερος αριθμός τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης