Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στήριξη του Τουρισμού λόγω πανδημίας ζητούν με επιστολή τους προς την Κομισιόν 17 Ευρωβουλευτές

Στήριξη του Τουρισμού λόγω πανδημίας ζητούν με επιστολή τους προς την Κομισιόν 17 Ευρωβουλευτές
Οι 17 ζητούν τη θεσμοθέτηση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες για τη θεσμοθέτηση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό, και η κατάρτιση πλαισίου υγειονομικής πιστοποίησης στον κλάδο, ζητούν από την Κομισιόν 17 ευρωβουλευτές.
Η Task Force για τον Τουρισμό, της οποίας ηγείται η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, ζητά εν όψει της αυριανής (27/4) Συνόδου των Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ να αναλάβει δράση για τη στήριξη του κλάδου εν μέσω πανδημίας.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η κα. Κουντουρά, επιστολές απεστάλησαν στην  Πρόεδρο της Κομισιόν Von Der Leyen, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Sarls Michel, καθώς και στον Κροάτη Υπουργό Τουρισμού Garry Kapeli, προεδρεύοντα της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ της 27ης Απριλίου, με στόχο τα κράτη-μέλη να συζητήσουν και να στηρίξουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
Συγκεκριμένα, η Task Force για τον Τουρισμό καλεί την Κομισιόν να ξεκινήσει άμεσα τις διεργασίες για τη θεσμική δομή του ευρωπαϊκού  μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό, με τη συνεργασία και υποστήριξη διεθνών φορέων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού UNWTO, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC και ο ΟΟΣΑ.
Πρόκειται για την πρόταση της πρώην υπουργού Τουρισμού που συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Thomas Cook τον περασμένο Οκτώβριο, και την οποία έχει υιοθετήσει η Task Force για τον Τουρισμό ως βασικό συστατικό ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19 στον τουρισμό.
Παράλληλα, η Task Force για τον Τουρισμό ζητά από την Κομισιόν να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο υγειονομικής πιστοποίησης  στον τουρισμό και στα ταξίδια στην ΕΕ, που θα περιλαμβάνει οδηγό συστάσεων για  τις υγειονομικές συνθήκες  και τα κριτήρια στις πρακτικές πρόληψης, και θα αφορά στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης