Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τουλάχιστον 12 μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο του Bill Gates για τον κορωνοϊό

Σε τουλάχιστον 12 μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο του Bill Gates για τον κορωνοϊό
«Αν όλα πάνε καλά θα ήμαστε σε μαζική παραγωγή  μέσα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο Gates
Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates χρηματοδοτεί την παραγωγή των επτά πιο πολλά υποσχόμενων ιδεών για ένα εμβόλιο καθώς επικεντρώνει εκ νέου το κοινωνικο – επιχειρηματικό του έργο στον κορωνοϊό.
«Αν όλα πάνε καλά θα ήμαστε σε μαζική παραγωγή μέσα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο Gates στο CNN.
Το πολύ δύο, έσπευσε να συμπληρώσει.
Ο δεύτερος πλουσιότερος άντρας στον κόσμο είπε ότι η παραγωγή εμβολίων πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, όπως εκτιμούσαν ορισμένοι.
«Ο Anthony Fauci (επικεφαλής του Κέντρου Λοιμώξεων ΗΠΑ) και εγώ είμαστε αρκετά συνεπείς ώστε να λέμε 18 μήνες για να δημιουργήσουμε προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε ο Gates. 
Η διαθεσιμότητα των τεστ για τον κορωνοϊό υπήρξε ένα επώδυνο σημείο στις ΗΠΑ εδώ και μήνες.
Ο Πρόεδρος Donald Trump  σημείωσε το Σάββατο (25/4) ότι οι ΗΠΑ «πραγματοποίησαν 5 εκατομμύρια δοκιμές, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα», σημειώνει το Bloomberg.
«Απλά κοιτάζοντας τους πρώτους αριθμούς χάνει την πραγματική εικόνα», είπε σκωπτικά ο Gates.
«Αυτή η εστίαση στον αριθμό των δοκιμών γίνεται να υπερβεί τα λάθη στον λάθος τρόπο με τον γίνονται τα τεστ», επισήμανε.
«Τα λάθος άτομα δοκιμάζονται και κάθε φορά που δεν παράγονται αποτελέσματα, σε λιγότερο από 24 ώρες η αξία του τεστ μειώνεται δραματικά» συνέχισε.
Ο συνιδρυτής της Microsoft Corp. ότι το σενάριο με τις καλύτερες περιπτώσεις για ένα σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας είναι να «επιλέξει δραστηριότητες υψηλής αξίας όπως το σχολείο και τις κατασκευές με απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης