Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Η τάση στο εξωτερικό και οι αξιολογήσεις των οίκων στο επίκεντρο

tags :
XA: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Η τάση στο εξωτερικό και οι αξιολογήσεις των οίκων στο επίκεντρο
Οι αγορές της Ευρώπης δείχνουν ανοδικό άνοιγμα εξέλιξη που θα προσφέρει στήριξη και στην εγχώρια αγορά
Το γεγονός ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν υποβάθμισαν σε αρνητικές τις προοπτικές της χώρας αλλά σε σταθερές από ανοδικές και φυσικά κράτησαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αμετάβλητη, κρίνεται θετική από τους αναλυτές, οι οποίοι περιμένουν πως θα προσφέρει στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση.
Παράλληλα οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, εξέλιξη που θα βοηθήσει περαιτέρω το ΧΑ καθώς θα έχει στραμμένο το βλέμμα του και στην πορεία των διεθνών αγορών.
Από την άλλη δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ίσως τραβήξουν κάποια επενδυτικά βλέμματα.
Πάντως οι επενδυτές αισιοδοξούν και από τη δημοσίευση προτάσεων για τα μέτρα της επόμενης μέρας και το άνοιγμα ξανά της οικονομίας.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα λόγω της ψυχολογίας των επενδυτών ενόψει των μέτρων για τη μερική άρση του lockdown σε όλη την Ευρώπη.

Euroxx
Αναμένουμε ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από S&P και DΒRS να προσφέρει στήριξη, ενώ το ΧΑ θα ακολουθήσει από κοντά και τις διεθνείς τάσεις.

Beta
Η εγχώρια αγορά παραμένει σε αναζήτηση κατεύθυνσης βραχυπρόθεσμα, κάτι που φαίνεται και από τα επίπεδα του τζίρου.
Η θετική ψυχολογία στην Ευρώπη θα μπορούσε να βοηθήσει για μία ανοδική συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης