Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ιαπωνία και Σιγκαπούρη οι χώρες της Ασίας με το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό

Moody's: Ιαπωνία και Σιγκαπούρη οι χώρες της Ασίας με το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό
Εντός της Ασίας, οι οικονομίες της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού
Η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη είναι οι οικονομίες της Ασίας που θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Moody's.
Όπως επισημαίνει ο Steve Cochrane, και οι δύο οικονομίες ήταν ήδη αδύναμες πριν η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί τον τελευταίο μήνα και επιβληθεί lockdown.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία στοιχεία, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 6,3% σε ετήσια βάση τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις στη Σιγκαπούρη έδειξαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,2% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο.
«Ιαπωνία ήταν ήδη σε ύφεση καθώς εισερχόταν σε αυτό.
Το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ αδύναμο για τη Σιγκαπούρη.
Πιστεύω ότι αυτό το τρίμηνο θα είναι ακόμα πιο σκληρό για τη Σιγκαπούρη δεδομένου του lockdown» δήλωσε στο CNBC ο Cochrane.
«Και υπάρχει το ενδεχόμενο στην Ιαπωνία, εάν ο κορωνοϊός εξαπλωθεί περαιτέρω, να έχουμε πραγματικό lockdown και το χαλαρό lockdown που ισχύει στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης