Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ολική επαναφορά για τη μετοχή της Πλαστικά Θράκης – Μηδένισε τις απώλειες λόγω Covid-19, στο +12% σήμερα (27/4)

tags :
Ολική επαναφορά για τη μετοχή της Πλαστικά Θράκης – Μηδένισε τις απώλειες λόγω Covid-19, στο +12% σήμερα (27/4)
Η Πλαστικά Θράκης προχώρησε σε έκτακτη επένδυση 200.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών
Ολική επαναφορά πραγματοποιεί η μετοχή της Πλαστικά Θράκης καθώς το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών έχει συνέχεια και σήμερα, με αποτέλεσμα η μετοχή να βρίσκεται στα 1,98 ευρώ και στο +12,2% μηδενίζοντας τις απώλειες λόγω Covid-19.
Σημειώνεται πως η μετοχή ξεκίνησε τη χρονιά από τα 1,9950 ευρώ ενώ σήμερα έχει γράψει υψηλό στα 2 ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 87,4 εκατ. ευρώ.
Ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στις 90 χιλ. τεμάχια.
Η Πλαστικά Θράκης προχώρησε σε έκτακτη επένδυση 200.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών.
Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα.
Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις της Πλαστικά Θράκης την τελευταία τετραετία έφτασαν τα 113,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 56,7 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στο διάστημα 2015-2016 και τα 57,1 εκατ. ευρώ τη διετία 2017-2018 και αφορούσαν τον τομέα των τεχνικών υφασμάτων, της συσκευασίας και άλλες δραστηριότητες (αγροτικός τομέας).
Παράλληλα η εισηγμένη ανακοίνωσε πως συνεχίζει την εφαρμογή της εσωτερικής αναδιάρθρωσης των συμμετοχών του Ομίλου, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου παραγωγής και διανομής των προϊόντων του και την επικέντρωση σε αγορές και προϊόντα που μεγιστοποιούν την απόδοση αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 τη μεταφορά της πρώτης γραμμής παραγωγής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc., η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α και την εγκατάσταση της στην 100% θυγατρική εταιρεία Don & Low Ltd, η οποία εδρεύει στο Forfar της Σκωτίας, με σκοπό την ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των προϊόντων της στην αγορά της Μ. Βρετανίας και της Β.Δ. Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης