Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη - Κορωνοϊός: Επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφενεία στη Γάζα

Παλαιστίνη - Κορωνοϊός: Επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφενεία στη Γάζα
Αποφασίσθηκε να επιτραπεί το άνοιγμα καφενείων και εστιατορίων, από σήμερα 27/4, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στη Γάζα, τον παλαιστινιακό θύλακο, με πληθυσμό 2 εκατ. κατοίκους
Τα εστιατόρια και τα καφενεία στη Λωρίδα της Γάζας επιτρέπεται να λειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα 27 Aπριλίου και πάλι, ύστερα από περισσότερο από ένα μήνα που παρέμειναν κλειστά λόγω της έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν σχετικά οι τοπικές αρχές.
«Αποφασίσθηκε να επιτραπεί το άνοιγμα καφενείων και εστιατορίων», ξεκινώντας από σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στη Γάζα, τον παλαιστινιακό θύλακο, με πληθυσμό 2 εκατομμύρια κατοίκους, που χωρίζεται από το Ισραήλ με ένα μεγάλο και αυστηρά φρουρούμενο τείχος ασφαλείας.
Τα καφενεία και τα εστιατόρια θα πρέπει να διασφαλίζουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, πρόσθεσαν οι αρχές.
Επιπλέον, λόγω του Ραμαζανιού που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, τα καταστήματα αυτά θα είναι ανοιχτά μόνο το βράδυ, μετά τη δύση του ηλίου κι έπειτα από τη λήξη της ημερήσιας νηστείας.
Η απόφαση τούτη ελήφθη «μετά με την έκκλησή μας να ανοίξουν τα εστιατόρια, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες και μία σοβαρή ύφεση», τόνισε ο Σάλαχ Αμπού Χασίρα, πρόεδρος του της Ένωσης Εστιατορίων, Ξενοδοχείων και Τουριστικών Υπηρεσιών στη Γάζα.
Πριν από την έναρξη της πανδημίας, το ποσοστό ανεργίας στη Λωρίδα της Γάζας έφθανε το 43%, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η επαναλειτουργία των καφενείων και των εστιατορίων θα επιτρέψει σε 2.500 ανθρώπους να επανέλθουν στις εργασίες τους, σύμφωνα με τον Αμπού Χουσίρα.
Στις αρχές Μαρτίου, τα σύνορα στη Γάζα έκλεισαν, στη συνέχεια σταμάτησαν να λειτουργούν και τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στη μετάδοση της νόσου στον παλαιστινιακό θύλακο.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 17 κρούσματα, που στο σύνολό τους βρίσκονται σε καραντίνα, αλλά δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό μετά την άνοδο στην εξουσία της Χαμάς το 2007.
Στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που ελέγχεται από την οργάνωση Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, αντίπαλη της Χαμάς, τα εστιατόρια και τα καφενεία έχουν διαταχθεί να παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας, ενώ στο γειτονικό Ισραήλ η πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης έχει τη δυνατότητα από την Κυριακή να εξυπηρετεί μεν πελάτες, αλλά μόνον για παραγγελίες για διανομή στο σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης