Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με το βλέμμα στις ξένες αγορές και στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά με το βλέμμα στις ξένες αγορές και στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού
ΑΓΟΡΑ: Στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας στρέφονται τα βλέμματα και συγκεκριμένα στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργοί, οι οποίες θα γίνουν λίγο λεπτά μετά το κλείσιμο της αγοράς. Θα είναι δύσκολο το στοίχημα και φυσικά οι τζίροι των επιχειρήσεων θα είναι χαμηλοί.

Οι περιορισμοί θα μειώσουν τους τζίρους καθώς δε μπορούν να φτάσουν τα περσινά επίπεδα. Το πιο δύσκολο κομμάτι κατά την άποψή μας θα έχει να κάνει με τον τουρισμό και τη λειτουργία των ξενοδοχείων. Η σεζόν είναι πλέον πιο μικρή, αλλά οι πολλές προϋποθέσεις που αναμένεται να μπουν θα κάνουν πολλούς ξενοδόχους να σκεφτούν αν θα ανοίξουν.

Όταν ακούγεται ότι θα χρειάζονται τακτικές απολυμάνσεις, περιορισμός στον αριθμό ακόμα και κλείσιμο μίας ημέρας του δωματίου στην αναχώρηση και πριν τη νέα άφιξη, αυτό αν ισχύσει βάζει σειρά μέτρων. Ας τα δούμε και θα τα σχολιάσουμε καλύτερη από αύριο.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά και οι επενδυτές φαίνεται πως μετά τα χθεσινά κέρδη τηρούν στάση αναμονής. Το βλέμμα μας σήμερα λογικά θα είναι στις τράπεζες, οι οποίες χάνουν περισσότερο από το γενικό δείκτη από την αρχή του έτους. Θα συνεχίζουν τη χθεσινή κίνηση;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το άνοιγμα είναι σταθεροποιητικό προς ανοδικό στα πρώτα λεπτά. Αναγνωριστικές κινήσεις. Αν το κλίμα στο εξωτερικό βοηθήσει πιθανότατα θα δούμε συνέχεια στη χθεσινή ανοδική κίνηση.

ΑΔΜΗΕ: Η συγκεκριμένη ξεχωρίζει στο ξεκίνημα λόγω και του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ όπου αναφέρεται ότι μπορεί να μειωθεί το ποσοστό του δημοσίου κάτω από 51%. Έχουμε ξαναγράψει πως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κινέζοι θέλουν να αυξήσουν αλλά υπάρχουν πιέσεις να μη δοθεί παραπάνω ποσοστό. Για να δούμε.

Στα 2,17 ευρώ και στο +2,60% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών ενώ και ο όγκος είναι καλός αφού σε πέντε λεπτά έχουν γίνει περισσότερα από 42 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 502 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Διατηρεί την καλή της πορεία και άνοιξε με οριακές απώλειες αλλά στα 2,70 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Λίγο πάνω από τα 7 ευρώ η μετοχή.

ΑΝΕΚ (απάντηση): Το τύπωμα μετοχών εδώ το θέλουμε και μακάρι να ήταν μεγαλύτερο. Καλύτερα να έχεις μικρότερο ποσοστό σε μία εταιρεία που μπορεί να κρατηθεί παρά μεγαλύτερο ποσοστό σε μία εταιρεία όπου δε μπορεί να τα βγάλει πέρα. Παρά το τύπωμα όμως που θα γίνει τα δάνεια παραμένουν πολλά.

FLEXOPACK: Εξαιρετικός ο ισολογισμός, δε βρήκαμε κάποια γραμμή που να μας δημιουργεί προβληματισμό. Χαμηλό p/e, χαμηλό p/bv, ελάχιστος δανεισμός, χαμηλές απαιτήσεις, καλές ταμειακές ροές κτλ. Συνολικά είμαστε ικανοποιημένοι. Μακάρι να είχε και καλύτερη εμπορευσιμότητα.

JUMBO: Μετά από τη διόρθωση που έκανε πριν μερικές μέρες η μετοχή πάει ξανά πάνω από τα 14 ευρώ. Στα 14,09 ευρώ και στο +2,47% με όγκο 19 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,9 δισ. ευρώ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσπαθεί και πάλι να ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

BYTE: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά αν και με μικρό όγκο.

ΙΝΤΕΑΛ: Με μικρή άνοδο η μετοχή από την αρχή του έτους. Τα καλά όσων μετοχών δεν κάνουν μεγάλους όγκους και δε τραβάνε πολλά επενδυτικά βλέμματα. Στα 1,06 ευρώ και στο +3,92% αλλά με μεγάλη απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή. Ο αγοραστής είναι στα 0,81 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης