Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με καλό τζίρο έκλεισε πάνω από τις 630 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με καλό τζίρο έκλεισε πάνω από τις 630 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Μία σχετική αύξηση της μεταβλητότητας την είχαμε σήμερα και το ΧΑ έκανε μία κίνηση απότομη κάπως, από τα υψηλά τους χάνοντας όλα τα κέρδη στα μέσα της συνεδρίασης, χωρίς να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχη κίνηση στο εξωτερικό. Κάποιες εκθέσεις που δημοσιεύονται επηρεάζουν κάπως.

Ωστόσο, αν και βλέπουμε μάλλον αρνητικές εκθέσεις για τράπεζες, ΧΑ και ΑΕΠ, οι επενδυτές δε φαίνεται να ανησυχούν και οδηγούν τις μετοχές υψηλότερα. Ο δρόμος προς τις 650-680 μονάδες έχει ανοίξει και αν τον διανύσει όλο ο γενικός δείκτης τότε θα δούμε αν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή κλίματος ή για αντίδραση από τα χαμηλά.

Η αύξηση της μεταβλητότητας, βελτίωσε κάπως και τις συναλλαγές στο ΧΑ. Αν και στην κίνηση από τις 635 μονάδες προς τις 625 μονάδες είδαμε απουσία βάθους. Κάποιες μετοχές έχασαν σημαντικό έδαφος με μικρό όγκο και μέσα σε λίγα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κατάφεραν και συνέχισαν ανοδικά και μάλλον το κλείσιμο τις βρήκε στα υψηλά ημέρας σχεδόν. Εθνική και Eurobank είχαν την καλύτερη άνοδο, ενώ τη μικρότερη την είχε η Πειραιώς.

COCA COLA: Έχει κάνει και η συγκεκριμένη πολύ καλή κίνηση από τα χαμηλά της και λόγω βαρύτητας βοηθάει την αγορά. Στα 23,82 ευρώ και στο +3,57% ενώ ενδοσυνεδριακά είδε τιμές και πάνω από τα 24 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έχει κάνει και αυτή καλή κίνηση από τα χαμηλά και έχει ακόμα περιθώριο αν τη συγκρίνουμε με αποδόσεις άλλων μετοχών. Στα 12,98 ευρώ και στο +2,69% με όγκο πάνω από 120 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Όταν η αγορά ήταν στα υψηλά της και έκανε την απότομη σχετικά κίνηση προς τα χαμηλά, η μετοχή ήταν στα 7,17 ευρώ και πήγε με λίγο όγκο στα 7 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 7,04 ευρώ και στο +0,57%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Με υψηλό όγκο 244 χιλ. τεμαχίων η μετοχή υποχώρησε 3,22% και έκλεισε τα 6,01 ευρώ. Υψηλό ημέρας στα 6,38 ευρώ και χαμηλό στα 5,99 ευρώ.

AEGEAN: Στα υψηλά ημέρας και στα 5,60 ευρώ με άνοδο 6,67% έκλεισε η μετοχή μετά από συναλλαγές 89 χιλ. τεμαχίων.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο στο ΧΑ. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις έκανε υψηλό όγκο αναλογικά με τα δεδομένα της και επειδή μας φαίνονταν κάπως συμφωνημένες οι πράξεις είχαμε κάνει κάποιες αναφορές.

Η μετοχή σήμερα έκανε όγκο 162 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,1410 ευρώ με άνοδο 9,30%, ενώ έγραψε χαμηλό στα 0,1250 ευρώ. Μάλιστα οι αγοραστές στο κλείσιμο ζητούσαν άλλες 15 χιλ. τεμάχια. Η άνοδος ήρθε μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και μετά τη σημερινή κίνηση χάνει από την αρχή του έτους 11,8%.

ΕΚΤΕΡ: Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις βγαίνουν πωλήσεις και μάλλον κάποιοι που τοποθετήθηκαν χαμηλά παίρνουν τα κέρδη τους. Όπου υπάρχουν καλό είναι να μπαίνουν και κάποια στο παντελόνι. Στα 0,87 ευρώ και στο -2,14% με όγκο 29 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν στην τιμή κλεισίματος άλλα 19 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Βγήκε πίεση στη μετοχή και αν στη δημοπρασία δεν υπήρχε μία «ωραιοποίηση» θα έκλεινε ακόμα χαμηλότερα. Στα 4,70 ευρώ και στο -2,08% με όγκο 158 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΕΑΛ: Στα 1,10 ευρώ στο κλείσιμο και στο +7,84% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης