Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Υποδειγματική η διαχείριση της Σλοβακίας - Μόλις 18 θάνατοι

Κορωνοϊός: Υποδειγματική η διαχείριση της Σλοβακίας - Μόλις 18 θάνατοι
Μόλις 18 θάνατοι από κορωνοϊό έχουν σημειωθεί στη Σλοβακία, που έλαβε εγκαίρως μέτρα
Υποδειγματική μπορεί να χαρακτηριστεί η εμπειρία της Σλοβακίας σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, με μόλις 18 θανάτους έξι εβδομάδες από το lockdown στη χώρα
Καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει την προέλασή του οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο, η Σλοβακία είναι μία από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που αντιμετώπισε επιτυχώς τον ιό, χωρίς να έχει ιδιαίτερες απώλειες.
Αμέσως μετά το lockdown στην Ιταλία, η Σλοβακία έκλεισε εγκαίρως σχολεία και καταστήματα.
Στο μεταξύ, οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης στήριξαν την αντίστοιχη καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις τους φορούσαν πάντα μάσκες.
Τα μέτρα δεν απέφεραν «καρπούς»:
Έξι εβδομάδες μετά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 18 θάνατοι, νούμερο που την κατατάσσει τελευταία στη θλιβερή λίστα με τους θανάτους του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
«Η ταχύτητα είναι το παν.
Είναι σημαντικό να γίνει ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε αρχικό στάδιο» ανέφερε η επικεφαλής επιδημιολόγος στη Σλοβακία, Eva Schernhammer.
«Εάν αυτή συνεχίσει να είναι η τάση, θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μεταξύ των χωρών που χειρίστηκαν καλύτερα το ζήτημα της πανδημίας» ήλωσε ο Martin Smatana, επικεφαλής του κυβερνητικού Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης