Οικονομία

Απάντηση Σταϊκούρα σε Τσακαλώτο: Λυπάμαι, αλλά τελείς υπό ιδεολογικοπολιτική σύγχυση

Απάντηση Σταϊκούρα σε Τσακαλώτο: Λυπάμαι, αλλά τελείς υπό ιδεολογικοπολιτική σύγχυση
Απάντηση στο σχόλιο του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σε απάντηση προηγούμενης δήλωσης του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επέκρινε τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «ευρισκόμενος σε ιδεολογικοπολιτική σύγχυση, αυτοαποκλείεται από την, εθνικά αναγκαία διαδικασία, της σοβαρής ανταλλαγής απόψεων».
«Με εκπλήσσει που η σύγχυση τον έχει οδηγήσει να περιλαμβάνει σε δηλώσεις του ψευδή στοιχεία» συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα:

«Οι συνέπειες της πανδημίας στις οικονομίες είναι πανθομολογούμενες και βαριές.
Βαριές θα είναι και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δέσμες παρεμβάσεων, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Συζητούμε συνεχώς με φορείς και παράγοντες της οικονομίας, ώστε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις, εντός των υφιστάμενων, στενών, περιθωρίων.
Λυπούμαι που ο κ. Τσακαλώτος, ευρισκόμενος σε ιδεολογικοπολιτική σύγχυση, αυτοαποκλείεται από την, εθνικά αναγκαία διαδικασία, της σοβαρής ανταλλαγής απόψεων.
Διαδικασία που πρέπει να γίνεται χωρίς τάσεις επιβολής, εξάρσεις προσβολών και ατεκμηρίωτου επιστημονικού και πολιτικού ελιτισμού.
Με εκπλήσσει που η σύγχυση τον έχει οδηγήσει να περιλαμβάνει σε δηλώσεις του ψευδή στοιχεία (π.χ. μου επιρρίπτει ψευδώς ευθύνες για τη σειρά των μνημονίων, ειδικά δε του τρίτου, στο οποίο, όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, οδηγήθηκε η χώρα εξαιτίας των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και φέρει τη δική του υπογραφή).
Δυστυχώς για τον κ. Τσακαλώτο, η μέχρι σήμερα ιστορία έχει γραφεί.
Δεν έχει ανάγκη από συγγραφείς σκοπιμοτήτων.
Εμείς δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “τρικυμία” του.
Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης, χωρίς έπαρση, να αγωνιζόμαστε, για να βγει η χώρα όρθια από αυτή την κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης