Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σιάμισιης: Καμία παρέκκλιση λόγω κορωνοϊού από τους στρατηγικούς άξονες των ΕΛΠΕ

tags :
Σιάμισιης: Καμία παρέκκλιση λόγω κορωνοϊού από τους στρατηγικούς άξονες των ΕΛΠΕ
Εάν οι τιμές του αργού μείνουν στα 10 με 20 δολάρια τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πρέπει να “ανησυχεί” λιγότερο, τόνισε στη συζήτηση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει η κρίση του COVID-19 σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων όχι μόνο σε εταιρικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη προϊόντων και την εξέλιξη της αγοράς υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο κ. Σιάμισιης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΕΛΠΕ για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του προσωπικού, τη διασφάλιση της επάρκειας καυσίμων στη χώρα, την κατάρρευση της ζήτησης, αλλά και την κρίση του αργού πετρελαίου.
Όπως είπε η ζήτηση μειώθηκε κατά 95% στα αεροπορικά καύσιμα λόγω της διακοπής των αεροπορικών μετακινήσεων, αλλά και κατά 50% στα υπόλοιπα καύσιμα λόγω του lockdown την ίδια ώρα που επικρατούσαν ακραίες συνθήκες στη διεθνή αγορά.
Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο η κρίση του κορωνοϊού και οι νέες προκλήσεις για την επόμενη μέρα αλλάζουν τις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις του Ομίλου, τόνισε πως παραμένει ακέραια η στρατηγική με τους άξονες, όπου στην πρώτη γραμμή είναι η ενεργειακή μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας και υπό το πρίσμα αυτό η μετεξέλιξη και μετασχηματισμός του ομίλου σε ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, όπου η πράσινη ενέργεια θα έχει τον πρώτο λόγο.

Μακροπρόθεσμη επένδυση το upstream

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων με δεδομένη την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, ο κ. Σιάμισιης τόνισε πως η δραστηριότητα του upstream προχωράει και πρόσθεσε ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες αποτελούν μια μακροπρόθεσμη επένδυση που δεν επηρεάζεται από τις βραχυπρόθεσμες τάσεις των τιμών του πετρελαίου. Εάν οι τιμές του αργού μείνουν στα 10 με 20 δολάρια τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πρέπει να “ανησυχεί” λιγότερο, τόνισε
Μάλιστα κατέληξε σημειώνοντας ότι έχοντας περάσει τα προηγούμενα δέκα χρόνια από μια σειρά κρίσης, ο Όμιλος διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και εργαλεία προκειμένου να διέλθει και από αυτήν ισχυρότερος, αξιοποιώντας τις όποιες ευκαιρίες προκύπτουν.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης