Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα της Αλουμύλ – Βελτίωση EBITDA αλλά η τελική γραμμή εμφάνισε νέα ζημιά

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα της Αλουμύλ – Βελτίωση EBITDA αλλά η τελική γραμμή εμφάνισε νέα ζημιά
Οριακή βελτίωση εμφάνισαν οι πωλήσεις, ενώ η μείωση στο κόστος των πωληθέντων βελτίωσε τα μικτά κέρδη
Βελτιωμένα αποτελέσματα εμφάνισε η Αλουμύλ για τη χρήση 2019 και κυρίως σε επίπεδο EBITDA, αλλά δεν ήταν αρκετά ώστε η τελική γραμμή (αποτέλεσμα αποδιδόμενο τους μετόχους της μητρικής) να γυρίσει σε κέρδη.
Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις ενισχύθηκαν οριακά στα 241,5 εκατ. ευρώ από 240,7 εκατ. ευρώ αλλά το συνολικό κόστος μειώθηκε με αποτέλεσμα τα μικτά κέρδη να ενισχυθούν στα 58 εκατ. ευρώ από 49,2 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες γύρισαν θετικά κατά 3,2 εκατ. ευρώ από ζημιά 576 χιλ. ευρώ, αλλά το αποτέλεσμα που αποδίδεται στους μετόχους της μητρικής εμφάνισε ζημία 1,04 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες έναντι ζημίας 326 χιλ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα στις μη ελέγχουσες συμμετοχές ήταν θετικό κατά 4,3 εκατ. ευρώ από ζημιά 250 χιλ. ευρώ.
Τα EBITDA ενισχύθηκαν σημαντικά στα 23 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός παρέμεινε σταθερός στα 158,6 εκατ. ευρώ αλλά ο δείκτης net debt/EBITDA λόγω της βελτίωσης των EBITDA μειώθηκε στις 6,89 φορές από 11,07 φορές το 2018.
Τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν στα 11,6 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 231,2 εκατ. ευρώ από 245,4 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές μειώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ, με τις επενδυτικές να καταγράφουν εκροές 6,3 εκατ. ευρώ και τις χρηματοδοτικές εκροές 5,3 εκατ. ευρώ.
Έτσι μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 16,8 εκατ. ευρώ από 20,8 εκατ. ευρώ.
Ο ορκωτός ελεγκτής σημειώνει πως το σύνολο των ομολογιακών δανείων της Εταιρείας και του Ομίλου απεικονίσθηκαν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, δεδομένου ότι είναι πληρωτέα την επόμενη χρήση. Σαν συνέπεια το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών τους στοιχείων.
Η Εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της.
Επίσης κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας έχει καταστεί μικρότερο από το 1/2 του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης