Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 0,8% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Απρίλιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

Στο 0,8% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Απρίλιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία θα υποχωρήσει στο 0,7%
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την πτώση ωστόσο να αποδεικνύεται μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη διαμορώθηκε στο 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι 1,4% τον Μάρτιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω επιβράδυνση στο 0,7%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3%, έναντι μηνιαίας ανόδου 0,1% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,1%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός διαμορφώθηκε στο 0,8% ετησίως, έναντι 1,4% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,5%.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι μηνιαία ανόδου 0,1% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο 0,1%.
Μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος του ΔΤΚ σημειώθηκε στα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Βάδης-Βυρτεμβέργης (αμφότερα στο 1,2%), ενώ αντίθετα η μικρότερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε στα κρατίδια της Έσσης και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (αμφότερα στο 0,8%).
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίς θα δημοσιευθούν στις 14 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης