Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει για τους τουρίστες τον Ιούλιο - Ζοφερή σεζόν αναμένουν οι ξενοδόχοι

Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει για τους τουρίστες τον Ιούλιο - Ζοφερή σεζόν αναμένουν οι ξενοδόχοι
Το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού έχει αφήσει μεγάλο σημάδι στον ελληνικό τουρισμό
Την ανησυχία τους για τη φετινή τουριστική σεζόν εκφράζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι καθώς αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει το άνοιγμα των ξενοδοχείων από τον Ιούλιο, τα μηνύματα είναι ανησυχητικά.
Στο θέμα αναφέρεται και σχετικό δημοσίευμα του Reuters, όπου αναφέρεται ότι «Η Ελλάδα ελπίζει να υποδεχθεί τους τουρίστες από τον Ιούλιο, αλλά οι ξενοδόχοι αναμένουν μια ζοφερή σεζόν, καθώς ανησυχούν ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα κρατήσει τους τουρίστες μακριά και τις παραλίες άδειες».
Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι βασικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας.
Πέρυσι, η χώρα προσέλκυσε 34 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 18 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 10-12% της οικονομικής παραγωγής.
«Ο τουρισμός αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της γενιάς μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ξενοδοχειακής ένωσης της Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης.
Οι παραλίες της Κέρκυρας παραμένουν άδειες και οι ξενοδόχοι, όπως ο κ. Βούλγαρης αναρωτιούνται αν θα ανοίξουν τις πόρτες τους αυτό το καλοκαίρι.
«Το lockdown που επιβλήθηκε από τις 23 Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού -που αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την αποφυγή υψηλού ποσοστού θνησιμότητας όπως παρατηρήθηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- αναμένεται να αφήσει το στίγμα του.
Η Ελλάδα προσπαθεί τώρα να σώσει ό,τι απομένει από τη σεζόν» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.
«Θα έχουμε πολύ χαμηλά ποσοστά πληρότητας.
Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία μας, πότε θα ανοίξουν, οπότε βρισκόμαστε τώρα στο χείλος πολύ δύσκολων στιγμών», είπε ο κ. Βούλγαρης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζει ότι το σχέδιο είναι η Ελλάδα να καλωσορίσει τους τουρίστες τον Ιούλιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης