Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι ελπίδες για φάρμακο έδωσαν κέρδη αλλά μικρότερα των ξένων αγορών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι ελπίδες για φάρμακο έδωσαν κέρδη αλλά μικρότερα των ξένων αγορών
ΑΓΟΡΕΣ: Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του στο φάρμακο για το Covid-19, αφού αν βρεθεί θα μπορέσει να σώσει τις οικονομίες και να βάλει φρένο σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Έτσι ανακοινώσεις που έγιναν από συγκεκριμένη εταιρεία έδωσαν ώθηση και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τα αρνητικά νέα για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ.

Μεγάλη η μείωση και μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές. Θα θυμίσουμε πως το lockdown στις ΗΠΑ έγινε αργότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες καθώς ο πρόεδρος Τραμπ πίστευε και αυτός σε ανοσίες αγέλης και δεν ήθελε να κλείσει την οικονομία. Τελικά η ζημιά ήταν μεγάλη και μάλλον στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι μεγαλύτερη.

Επιπλέον βγαίνουν και άλλα νέα όπως πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία που δείχνουν μία εικόνα για την πορεία κάθε κλάδου σε όλο τον κόσμο άρα και στην Ελλάδα. Οι ξένες αγορές πάντως είχαν καλύτερη άνοδο σε σύγκριση με το ΧΑ μετά τις ανακοινώσεις για τις δοκιμές από την Gilead.

ΑΓΟΡΕΣ: Ο Dax έπιασε τις 11.000 μονάδες. Ο δείκτης είχε χάσει 5600 μονάδες από τα υψηλά του λόγω Covid-19 και έχει πάρει πίσω το 50%. Το ΧΑ από τις 910 μονάδες πήγε στις 470 μονάδες και έχει ανακτήσει το 38% των απωλειών περίπου.

Σήμερα κλείσαμε με νέα άνοδο συμπληρώνοντας έτσι τρεις ανοδικές συνεδριάσεις που έχουν δώσει περίπου 35 μονάδες στο γενικό δείκτη ή 5% περίπου. Αρκετά καλή η εβδομάδα μέχρι σήμερα και μένει άλλη μία συνεδρίαση αφού την Παρασκευή δε θα έχουμε λόγω Πρωτομαγιάς.

Οι ξένες αγορές έχουν πάει πάντως λίγο πιο δυνατά. Παρά την άνοδο του δείκτη η εικόνα των μετοχών ήταν μοιρασμένη. Ξεχώρισε η Aegean, η Viohalco, η Φουρλής και η Eurobank και υστέρησε η Ελλάκτωρ, η Λάμδα και η Coca Cola από τα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν πετάνε τη σκούφια τους για άνοδο. Με το ζόρι φαίνεται πως πάνε οι περισσότερες. Δυσκολεύτηκε σήμερα η Εθνική να κλείσει σε θετικό έδαφος, αλλά η Eurobank έκλεισε σε υψηλό ημέρας και στο +4,37%. Είναι και αυτοί οι αναλυτές που ο ένας μετά τον άλλο βάζει τσεκούρι στις τιμές στόχους.

ΟΤΕ: Ξανά πάνω από τα 12 ευρώ και στα 12,16 ευρώ με χαμηλό όγκο 448 χιλ. τεμαχίων. Εξακολουθεί να έχει ωραία συμπεριφορά.

LAMDA: Το άνοιγμα των καταστημάτων και ειδικά των εμπορικών κέντρων φέρνει απώλειες εσόδων. Το επόμενο βήμα είναι αιτήματα για μείωση ενοικίων αφού ο κόσμος στα εμπορικά δε θα μπορεί να είναι αυτός που ήταν και άρα οι εταιρείες δε θα μπορούν να έχουν τα ίδια έσοδα. Η μετοχή στα 6,05 ευρώ με αποτίμηση 1,07 δισ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ο όγκος και πάλι μεγάλος. Ανήλθε στις 140 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στα 0,2380 ευρώ με απώλειες 4,03%. Μάλλον η κα Ελένη συνεχίζει να πουλάει.

ΓΕΒΚΑ: Εγκρίθηκε το μέρισμα των 0,035 ευρώ ανά μετοχή και θα δοθεί 5/5. Η τιμή της μετοχής είναι κάτω από 0,80 ευρώ και συγκεκριμένα στα 0,77 ευρώ, άρα έχουμε μία καλή μερισματική απόδοση από μία μικρούλα εταιρεία. Σημειώστε πως δεν έχει σημαντικές απώλειες από την τιμή που είχε στην αρχή του έτους.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Φαίνεται πως την ιδέα μας για μερική κατοχύρωση κερδών και αύξηση ρευστότητας την είχαν αρκετοί. Η μετοχή από τα 2 ευρώ πήγε στα 1,85 ευρώ. Με απώλειες και υψηλό όγκο 131 χιλ. τεμάχια σήμερα, ενώ οι πωλητές είχαν ακόμα 27 χιλ. τεμάχια που έμειναν ανεκτέλεστα.

ΕΥΑΘ: Με όγκο 19 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 0,51% και έκλεισε στα 3,89 ευρώ. Η αποτίμηση στα 141 εκατ. ευρώ

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στο limit up και στα 0,1550 ευρώ το κλείσιμο με όγκο 28 χιλ. τεμάχια και με ανεκτέλεστο 31 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης