Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποια είναι η Spes Solaris που ενέταξε επτά φωτοβολταϊκά πάρκα στις στρατηγικές επενδύσεις

tags :
Ποια είναι η Spes Solaris που ενέταξε επτά φωτοβολταϊκά πάρκα στις στρατηγικές επενδύσεις
Τα έργα βρίσκονται στην Κορινθία, την Ηλεία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία
Φωτοβολταϊκοί σταθμοί της εταιρείας Spes Solaris, του Ομίλου Παναγάκου, περιλαμβάνονται στη λίστα των 7 έργων ΑΠΕ που εντάχθηκαν χθες ως Στρατηγικές Επενδύσεις, με την υπογραφή των ισάριθμων αδειών εγκατάστασης από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάρκα πρόκειται να εγκατασταθούν στην Κορινθία, την Ηλεία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Με τις χθεσινές υπογραφές αδειών εγκατάστασης, πλέον η σχετική λίστα περιλαμβάνει από τις αρχές του 2020 10 μονάδες ΑΠΕ, συνολικής αξίας επενδύσεων 25 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής ισχύος 36 MW.
Οι τρεις προϋπάρχοντες σταθμοί είναι και πάλι φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία ανήκουν επίσης στη Spes Solaris.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το ΥΠΑν, με την κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις Στρατηγικές Επενδύσεις, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να καταστεί η χώρα μας μία από τις πλέον φιλικές χώρες στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, οι οικοδομικές άδειες και οι άδειες εγκατάστασης εκδίδονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε χρονικό διάστημα μικρότερο του μήνα από την ημέρα υποβολής των φακέλου από τους επενδύτες.

Χαρτοφυλάκιο 261MW

Το χαρτοφυλάκιο της Spes Solaris – Solar Concept A.E. αποτελείται από φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 261MW στην ελληνική επικράτεια.
Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Νομό Βοιωτίας με εγκατεστημένη ισχύ 134,5ΜW, στο Νομό Ηλείας 53,3MW, στο Νομό Λάρισας 35,2MW, στο Νομό Κορινθίας 12,7MW, στο Νομό Φθιώτιδας 9,4MW, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας 5,9MW, στο Νομό Αχαΐας 5,3MW και στο Νομό Λακωνίας 5MW.
Η λειτουργία του ανωτέρω χαρτοφυλακίου «μεταφράζεται» σε ιδιαίτερα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπου με κατ’ εκτίμηση παραγωγή 404.550.000 kWh, αποτρέπεται η έκλυση 378.450.000kg CO2, όσο δηλαδή απορροφούν 522.000 στρέμματα δάσους.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης