Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η επικείμενη ύφεση έχει πλέον την υπογραφή Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η επικείμενη ύφεση έχει πλέον την υπογραφή Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μια πολιτική απορρύθμισης της αγοράς εργασίας είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Τη θέση ότι η ύφεση που έρχεται έχει πλέον την υπογραφή Μητσοτάκη διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μια πολιτική απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, επέλεξε να κάνει μια πολιτική της ελάχιστης παρέμβασης στην οικονομία και να αφήσει την αυθόρμητη κίνηση της οικονομίας να καταδικάσει τη χώρα σε μια ύφεση που, από ό,τι φαίνεται θα είναι η υψηλότερη ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημαίνει ότι τα αδιέξοδα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και οι εξελίξεις στο κοινωνικό πεδίο ενδεχομένως να καθιστούν τις εκλογές αναπόφευκτες».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλωσορίσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξε να απουσιάζει και να κυβερνά μέσω διαγγελμάτων» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός επιχείρησε και να αποδράσει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αφού δεν απάντησε στην ερώτηση που του κατέθεσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το σκάνδαλο φιάσκο των vouchers.
Ο κ.Τζανακόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις κεντρικές επιλογές της στην εργασία, εκτιμώντας ότι, ως συνέπεια αυτών, θα δούμε από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ότι «θα εκκινήσει και μια διαδικασία απολύσεων που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τη γραμμή «της πιο επιθετικής μερίδας των μεγάλων επιχειρήσεων που θεωρούν ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για ένα νέο τσουνάμι εκκαθάρισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης