Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με κέρδη 12,5% ο Απρίλιος παρά την πτωτική κίνηση των τραπεζών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με κέρδη 12,5% ο Απρίλιος παρά την πτωτική κίνηση των τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ: Αν και άνοιξαν οι ξένες αγορές υψηλότερα γρήγορα γύρισαν πιέζοντας και τη δική μας. Τα βραχυπρόθεσμα κέρδη ήταν σημαντικά και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι λογικές. Ωστόσο, διαβάζουμε σε ξένα δίκτυα πως οι αγορές πέφτουν γιατί οι επενδυτές ανησυχούν και περιμένουν κακά νέα. Γιατί τόσο καιρό τι είχαμε θετικά;

Ανησυχούν για την ανεργία στις ΗΠΑ. Μα φαινόταν από τις πρώτες εβδομάδες που θα πάει. Πιο λογική θα βλέπαμε την εξήγηση ότι κατοχυρώνουν κέρδη παρά ότι ανησυχούν, ότι γίνονται επιφυλακτικοί κ.α. Τι να πούμε…

Το ΧΑ κατέγραψε σημαντική πτώση αλλά τόσο την εβδομάδα όσο και το μήνα κλείνει με άνοδο. Κάποιες προσπάθειες ωραιοποίησης στο κλείσιμο δεν είχαν αξιόλογο αποτέλεσμα αλλά αύξησαν το τζίρο. Ο Απρίλιος τελείωσε και έρχεται ο Μάιος…

ΗΠΑ ΑΝΕΡΓΙΑ: Νέα αύξηση κατά 3,8 εκατ. στα επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Σε πέντε εβδομάδες έχουν ανακοινωθεί 30 εκατ. ευρώ απώλειες θέσεων εργασίας.

ΧΑ: Ο μήνας κλείνει με άνοδο 12,5% για το γενικό δείκτη και το ίδιο ποσοστό ανόδου κατέγραψε και ο FTSE 25. Ο τραπεζικός δείκτης είχε απώλειες 4,95%. Οι μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου στήριξαν την άνοδο της αγοράς το μήνα που πέρασε.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ: Όπως ήταν λογικό αυξήθηκε σημαντικά. Η Viohalco από 2,50 ευρώ έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στα 2,3450 ευρώ. Μέσα στο μήνα όμως είχε σημαντική άνοδο. Η Motor Oil από 14,34 ευρώ έκλεισε στα 13,41 ευρώ ενώ έγραψε χαμηλό στα 13,35 ευρώ. Με υψηλό 7,1350 ευρώ η Μυτιληναίος έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στα 6,80 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Ξεχώρισε, και στο κλείσιμο βρέθηκε σε υψηλό ημέρας. Στα 6,78 ευρώ με άνοδο 2,57% και όγκο 93 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 722 εκατ. ευρώ.

ΣΙΔΜΑ: Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτά που έχουμε γράψει στο θέμα που δημοσιεύτηκε στην κατηγορία επιχειρήσεις επιβεβαιώνονται αρμοδίως… Ή στο περίπου. Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που είχαμε η καθαρή θέση της μητρικής θα γυρίσει θετική από την αναπροσαρμογή επιτοκίων και μάλιστα θα είναι αρκετά θετική.

Ο όμιλος θα συνεχίσει να έχει αρνητική καθαρή θέση αλλά αν όλα πάνε καλά θα βελτιωθεί μετά από μερικές χρήσεις. Στην Μπήτρος θα γίνει κούρεμα δανείων. Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το σχέδιο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και λίγο πριν τη γενική συνέλευση της 25ης/5 θα εκδοθεί το ενημερωτικό δελτίο. Μετά εξαρτάται από τις αρμόδιες αρχές πότε θα προχωρήσει η διαδικασία.

Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις θα μπορούσε να υπάρξει κάποια έκτακτη ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών με δημοσίευση για παράδειγμα αποτελεσμάτων εννεαμήνου, ώστε να δούμε πως θα διαμορφώνονται πλέον οι γραμμές. Στα 0,4860 ευρώ και στο +15,71% στο κλείσιμο και με αποτίμηση 4,9 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στις 65 χιλ. τεμάχια ο σημερινός όγκος. Στα 0,1620 ευρώ και στο +4,52% αν και έμεινε αρκετή ώρα στο +10%

ΠΟΥΣΑΡΙΣΜΑ ΜΕΤΟΧΩΝ: Αστείρευτη πηγή γέλιου ο επενδυτής (χαμηλής αξιοπιστίας σύμφωνα με κορυφαίο επιχειρηματία) με τις αναρτήσεις του. Ούτε απλή αφαίρεσε βρε παιδί μου. Τόσο ήταν, μείον το πόσο είναι τώρα και βγάζεις τη ζημιά. Τώρα πως βγάζει κέρδος, άλλο αυτό. Θα έχει μεταβλητό πινακίδιο μάλλον.

Στις 24/2 για παράδειγμα και όταν όλος ο κόσμος μίλαγε για lockdown, έβλεπε πως με το χαμηλό πετρέλαιο θα ξεχυθούμε στους δρόμους να κάνουμε βόλτες με τα καινούρια αυτοκίνητα που θα αγοράζουμε σα τρελοί και τα αεροπλάνα θα κονομάνε. Από τα 8,40 ευρώ η μετοχή στα 5,88 ευρώ τώρα αλλά κερδίζουν λέει.

Η άλλη από τα 7,80 ευρώ στα 4,70 ευρώ και ξεχυθήκαμε από τη χαρά μας. Πετάμε σε ροζ συννεφάκια. Για την πορεία των τραπεζικών επιλογών τι να συζητήσουμε. Αφήστε το καλύτερα. Μέχρι και ο ίδιος τις ξέχασε…

Αύριο δεν έχει συνεδρίαση λόγω Πρωτομαγιάς
Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης