Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Υπάρχουν 8 πολλά υποσχόμενα εμβόλια, το ένα θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο

Bill Gates: Υπάρχουν 8 πολλά υποσχόμενα εμβόλια, το ένα θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο
Περίπου οκτώ με δέκα εμβόλια παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να είναι πολύ αποτελεσματικά απέναντι στον κορωνοϊό, αναφέρει ο Bill Gates
Περίπου οκτώ με δέκα εμβόλια παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να είναι πολύ αποτελεσματικά απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ ένα από αυτά θα είναι έτοιμο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του 2021, υποστηρίζει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.
Να επισημανθεί ότι περίπου 100 ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο διεξάγουν έρευνες για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά της πανδημίας.
Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft έχει διαθέσει εκατομμύρια δολάρια, μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, για τη δημιουργία ενός εμβολίου.
Μάλιστα, το ίδρυμα μέχρι στιγμής έχει δεσμεύσει 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Gates ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να διαθέσει όλους του πόρους που έχει στη διάθεσή του για την αντιμετώπιση της νόσου.
Την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο Bill Gates ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του blog ότι ένα εμβόλιο κανονικά χρειάζεται περί τους 18 μήνες για να αναπτυχθεί.
Ωστόσο, μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει από εννέα μήνες έως δύο χρόνια.
Από τις 9 Απριλίου έχουν καταγραφεί 115 υποψήφια εμβόλια κατά του COVID-19.
«Θεωρώ πως οκτώ με δέκα από αυτά είναι αρκετά ελπιδοφόρα, ενώ ένα θα είναι έτοιμο στο τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου του 2021.
Tα εμβόλια είναι δύο ειδών:
Άλλα εστιάζουν στο RNA και άλλα στο DNA.
Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation έχει χρηματοδοτήσει έρευνες και για τα δύο» συμπλήρωσε ο Gates.
Η επιστροφή στην ομαλότητα είναι αδύνατη χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο.
«Η ανθρωπότητα δεν είχε ποτέ πιο άμεση ανάγκη από τη δημιουργία ευρείας ανοσίας για τον κορωνοϊό.
Ρεαλιστικά, εάν πρόκειται να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, πρέπει να αναπτύξουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο» καταλήγει ο Gates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης