Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εφιαλτική πρόβλεψη για 19% ανεργία από 13,6% - Στο 10,3% το έλλειμμα

Ισπανία: Εφιαλτική πρόβλεψη για 19% ανεργία από 13,6% - Στο 10,3% το έλλειμμα
Σε πρόβλεψη για αύξηση της ανεργίας στο ύψος του 19% προέβη το οικονομικό επιτελείο της Ισπανίας
Το 19% αναμένεται να φτάσει η ανεργία στην Ισπανία (από 13,6%), καθώς το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 9,2% εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης.
Η Μαδρίτη υπέβαλε τις μακροοικονομικές προβλέψεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη το βράδυ, με τους αρμόδιους Ισπανούς υπουργούς να προειδοποιούν ότι ο κορωνοϊός έχει «επηρεάσει βαθιά» τις οικονομικές προσδοκίες της χώρας.
«Πριν από την πανδημία, προσδοκούσαμε πως θα σημειώναμε ανάπτυξη.
Ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Όμως το σοκ που προκάλεσε η πανδημία είναι άνευ προηγουμένου» δήλωσε η υπουργός οικονομίας της χώρας, Nadia Calviño, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 1 Μαΐου.
Η πρόβλεψη της κυβέρνησης για το πού θα διαμορφωθεί το ΑΕΠ είναι ελαφρώς χειρότερη από εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο εκτιμούσε πτώση 8% - η Τράπεζα της Ισπανίας είπε ότι θα μπορούσε να μειωθεί κατά 13% στο χειρότερο σενάριο.
Από την άλλη, εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα κυμανθεί στο ύψος του 10,3%, με το χρέος να φτάνει στο 95,5% του ΑΕΠ.
Πάντως, η υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι μετά την πτώση η ισπανική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη τύπου V, με το ΑΕΠ να αυξάνεται στο 6,8 το 2021, χωρίς βέβαια αυτό να είναι σίγουρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης