Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Erdogan - Merkel: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, έχουμε δικαιώματα στην περιοχή

Επικοινωνία Erdogan - Merkel: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, έχουμε δικαιώματα στην περιοχή
Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τα δικαιώματά της επειδή το λένε η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι
Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να σταματήσει τις παράνομες γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ ο τούρκος πρόεδρος tayyip Erdogan.
Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, επικαλούμενος ασφαλείς πληροφορίες, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Merkel, ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan, ήταν απόλυτος και παρουσιάσθηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τις γεωτρήσεις αλλά και τις προκλήσεις στο Αιγαίο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Merkel, για να της θέσει μια σειρά από αιτήματα που έχει η Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η βασική αξίωσή του είναι η φιλελευθεροποίηση  εισόδου Τούρκων υπηκόων σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.
 Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε στον Τούρκο Πρόεδρο πως δύσκολα μπορούν να συζητηθούν αυτά τα αιτήματα τη στιγμή κατά την οποία η Άγκυρα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο.
Στο άκουσμα των αναφορών Merkel για την Κυπριακή ΑΟΖ, ο Erdogan αντέδρασε ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία, έχει "δικαιώματα" στην περιοχή και δεν θα τα εγκαταλείψει επειδή το λένε η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι. Περαιτέρω ισχυρίσθηκε πως η Άγκυρα ενεργεί σε "δικές της περιοχές", αλλά και σε περιοχές των Τουρκοκυπρίων πραγματοποιώντας εκ μέρους τους γεωτρήσεις.
Η δεύτερη παρέμβαση προς την Άγκυρα έγινε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Borell, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Cavusoglu,  στον οποίον έθεσε μεταξύ άλλων και το θέμα των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο. Η απάντηση Cavusoglu, ήταν η αναμενόμενη και πανομοιότυπη με αυτή του Erdogan στην Merkel.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε, πάντως, να χρησιμοποιήσει το "όπλο" του μεταναστευτικού για να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους. Ο Cavusoglu γνωρίζοντας τις ευρωπαϊκές ανησυχίες έστειλε το μήνυμα πως το… τουρκικό δάκτυλο είναι στην σκανδάλη για το μεταναστευτικό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης