Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Στο 0,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ν. Κορέα: Στο 0,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα καταγράψει επιβράδυνση στο 0,4%
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,6%, έναντι πτώσης -0,2% τον Μάρτιο του 2020.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως ο ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφθωεί στο 0,4% ενώ σε μηνιαία βάση ανέμεναν πτώση του ΔΤΚ κατά -0,3%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίον εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, σημειώθηκε ετήσια άνοδος 0,3% έναντι 0,7% τον Μάρτιο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων στο 0,4%.
Οι τιμές στους τομείς γεωργίας και κτηνοτροφίας αυξήθηκαν κατά 2,9% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές για τι επιχειρήσεις κοινής ωφελείες σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης