Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Απομακρύνεται από τα ιστορικά χαμηλά ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix τον Μάιο 2020, στις -41,8 μονάδες

Ευρωζώνη: Απομακρύνεται από τα ιστορικά χαμηλά ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix τον Μάιο 2020, στις -41,8 μονάδες
Ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα
Οριακή βελτίωση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/5) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, μετά τα ιστορικά χαμηλά που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος διαμορφώθηκε στις -41,8 μονάδες, έναντ -42,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στις -28 μονάδες.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη κατέγραψε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στις -73 μονάδες, έναντι -66 μονάδων τον Απρίλιο, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.
«Οι οικονομία της Ευρωζώνης έχει καταγράψει μία συγκλονιστική συντριβή τις τελευταίες εβδομάδες», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Manfred Huebner, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «η κατάρρευση υπερβαίνει κατά πολύ τις αναταραχές που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση».
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες κατέγραψε σημαντική άνοδο στις -3 μονάδες, έναντι -15,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον κ. Huebner να εξηγεί ότι «αυτό δείχνει πως οι επενδυτές πιστεύουν πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».
«Βρισκόμαστε στην αρχή μίας φάσης σταθεροποίησης, η οποία είναι ήδη ορατή στη Γερμανία και την Αυστρία», δήλωσε ο όμιλος Sentix μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, με τον κ. Huebner να τονίζε πως «χώρες σαν τη Γερμανία και την Αυστρία είναι σε θέση να άρουν σταδιακά τα δραστικά μέτρα».
Στη Γερμανία, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση υποχώρησε επίσης σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο ο υποδείκτης που σχετίζει με τις προσδοκίες των επόμενων μηνών κατέγραψε άνοδο.
«Υπάρχει πλέον κίνδυνος οι τάσεις ύφεσης να εδραιωθούν εάν η οικονομία αργήσει πολύ να ανακάμψει», προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sentix.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης