Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντιδρά ανοδικά, στις ξένες αγορές και στα αποτελέσματα το βλέμμα

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντιδρά ανοδικά, στις ξένες αγορές και στα αποτελέσματα το βλέμμα
ΑΓΟΡΕΣ: Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ευρώπης. Αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες για θεραπεία του ιού, αλλά μάλλον από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς από αυτά που διαβάζουμε δεν αναμένεται εμβόλιο άμεσα. Οι αγορές πάντως αντιδρούν και λόγω της πίεσης των προηγούμενων ημερών.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΧΑ ακολουθεί και έχει στραμμένο το βλέμμα του στην πορεία των ξένων αγορών. Αναμένουμε πως η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή. Τα αποτελέσματα που βγαίνουν είναι στο δικό μας επίκεντρο καθώς και οι εξελίξεις ανά εταιρεία. Τώρα μετά το lockdown και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας περιμένουμε να δούμε τις επιπτώσεις.

Υπάρχουν τηλεδιασκέψεις και σήμερα, με τους αναλυτές να εστιάζουν στις ταμειακές ροές και στις αντοχές των επιχειρήσεων. Το ΧΑ άνοιξε στο +1% χωρίς όμως να έχουν ανοίξει όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Μόλις άνοιξαν όλες πήγε στο +1,74% με τον DAX να είναι στο +2%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αντιδρούν ανοδικά στο ξεκίνημα με την Πειραιώς και την Εθνική να καταγράφουν την υψηλότερη άνοδο και πάνω από 5%. Οι άλλες δύο συστημικές είναι στο +4%.

INTRALOT: Μεγάλες ζημιές, σημαντικές απομειώσεις, συζητήσεις με ομολογιούχους, πρόσληψη συμβούλων και αρνητική καθαρή θέση στον όμιλο. Στο -3% στο ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλύτερη πορεία το 2020 στην κερδοφορία περιμένει η διοίκηση, ενώ συζητάει για πρόσθετο δανεισμό με τις τράπεζες. Αντιδρά ανοδικά η μετοχή καθώς ενισχύεται 3,3% και βρίσκεται στα 0,8655 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την ΠΝΠ, με την οποία η εταιρεία δεν επιστρέφει τα λεφτά τους πελάτες από την ακύρωση εισιτηρίων. Πάντως να πούμε ότι αν χρειαστεί κεφάλαια από το κράτος θεωρούμε ότι θα τα λάβει και θα στηριχθεί. Η εταιρεία πρέπει να μείνει όρθια και να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα.

Στο ξεκίνημα η μετοχή ενισχύεται 5,3% και βρίσκεται στα 4,68 ευρώ μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε χθες. Περιμένουμε πάντως πως η μεταβλητότητα εδώ θα συνεχιστεί και ίσως μέχρι να γίνει η τηλεδιάσκεψη.

AUTOHELLAS: Μετά τις εξελίξεις με τη Hertz, ίσως θα έπρεπε η διοίκηση να ενημερώσει για τις σκέψεις της και τις λύσεις. Σίγουρα υπάρχουν. Μικρή άνοδο 2% περίπου καταγράφει η μετοχή και βρίσκεται στα 4,1250 ευρώ με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Αντίδραση και από τη συγκεκριμένη μετά τις χθεσινές απώλειες. Στα 2,24 ευρώ και στο +4,19% με όγκο 4 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 580 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Παρά τις μεγάλες ζημιές στη χρήση 2019 οι επενδυτές παραμένουν πιστοί στη μετοχή και περιμένουν καλύτερη πορεία το 2020. Στα 2,5680 ευρώ και στο +3,13% με όγκο 66 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 595 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έκανε μία διόρθωση καθώς η άνοδος ήταν μεγάλη και μάλιστα σε μία περίοδο που δεν ακολουθούσαν άλλες μετοχές στον ίδιο βαθμό. Παραμένει όμως σε καλά επίπεδα και είναι στα 1,80 ευρώ με άνοδο 4,05%.

ΑΔΜΗΕ: Άνοδος 4% και τιμή 2,03% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα. Συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό ιδίων μετοχών η εταιρεία. Τα τρέχοντα επίπεδα νομίζουμε πως είναι αρκετά καλά για να αγοράζει μετοχές της.

ΕΚΤΕΡ: Διόρθωσε και αυτή μετά την πρόσφατη άνοδο και τώρα είναι στα 0,7750 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης