Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Στις 16.219 μ.β. εκτινάχθηκε το CDS υπό τον φόβο χρεοκοπίας στις 22 Μαϊου

Αργεντινή: Στις 16.219 μ.β. εκτινάχθηκε το CDS υπό τον φόβο χρεοκοπίας στις 22 Μαϊου
Οι πιστωτές της Αργεντινής επανέλαβαν την άρνησή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση ξένου χρέους, ύψους 65 δισ. δολ.
Στις 16.219 μονάδες εκτινάχθηκε το CDS της Aργεντινής, υπό τον φόβο στάσης πληρωμών στις 22 Μαϊου.
Οι πιστωτές της Αργεντινής επανέλαβαν την άρνησή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση ξένου χρέους, ύψους 65 δισ. δολ. την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να βελτιώσει την προσφορά της.
Στους ομολογιούχους περιλαμβάνονται οι BlackRock, Fidelity, Ashmore και hedge funds όπως τα Greylock Capital, HBK και Pharo Management.
Οι πιστωτές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στηρίξουν την πρόταση της Αργεντινής για αναβολή της πληρωμής τόκων για τρία χρόνια και κεφαλαίου για έξι χρόνια.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πιστωτές υποστηρίζουν ότι οι όροι απαιτούν να «υποστούν δυσανάλογες απώλειες που δεν είναι ούτε δικαιολογημένες, ούτε αναγκαίες».
Η κόντρα αυξάνει τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η χώρα για ένατη φορά στις 22 Μαϊου, όταν και ολοκληρώνεται η περίοδος χάριτος για αθέτηση πληρωμής τόκων.
Ο υπουργός Οικονομικών Martin Guzman, ανέφερε σε άρθρο του στους Financial Times την Κυριακή 3/5, ότι η Αργεντινή δεν είναι σε θέση να πληρώσεις τους πιστωτές της, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει οδηγήσει σε κατάρρευση των εξαγωγών και των δημοσιονομικών εσόδων.
«Στον νέο κόσμο του Covid-19, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε το 20% των κρατικών εσόδων ή και περισσότερο για πληρωμές χρέους - όπως ζήτησαν ορισμένοι πιστωτές.
Είναι απλώς αδύνατο», αναφέρειο Guzman, προσθέτοντας ότι «οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν».

www.baniingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης