Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία από την Αυστρία για την άρση των lockdowns – Anschober (υπ.Υγείας): Τα πήγαμε άριστα

Αισιοδοξία από την Αυστρία για την άρση των lockdowns – Anschober (υπ.Υγείας): Τα πήγαμε άριστα
Πολύ σταθερή, πολύ θετική η κατάσταση τρεις εβδομάδες μετά τη μερική άρση των μέτρων είπε ο Αυστριακός υπ.Υγείας
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την Αυστρία για την επόμενη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων καθώς όπως είπε ο υπ.Υγείας, Rudolf Anschober, «η Αυστρία έχει ξεπεράσει με άριστα» το πρώτο βήμα χαλάρωσης του lockdown.
«Η κατάσταση είναι πολύ σταθερή, πολύ θετική, ο αριθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι πλέον μόνον διψήφιος και ο αριθμός των νέων αποθεραπευόμενων είναι σαφώς υψηλότερος εκείνου των νέων λοιμώξεων, γεγονός που δικαιολογεί την εκτίμηση ότι υπήρξε εξαιρετική εφαρμογή της πρώτης φάσης» υπογράμμισε ο Αυστριακός υπουγρός, επισημαίνοντας ότι «τα σωστά μέτρα ελήφθησαν την κατάλληλη στιγμή».
Όπως είπε, για τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης χαλάρωσης, θα πρέπει να περάσουν δέκα έως δώδεκα ημέρες ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση ελέγχει την πορεία επαγγελματικά και με ακρίβεια, αν και, όπως είπε, είναι ακόμη πολύ μακρύς ο δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης.
«Το χειρότερο θα ήταν ένα δεύτερο κύμα.
Για το λόγο αυτό ο Μάιος είναι ο μήνας της απόφασης και, εάν δεν υπάρξει αύξηση και οι αριθμοί παραμείνουν σταθεροί, τότε θα έχει επιτευχθεί ένα πολύ μεγάλο βήμα» υποστήριξε ο Anschober.
Από τις 14 Απριλίου, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα περίπτερα, άλλα μικρά καταστήματα, καθώς επίσης καταστήματα οικοδομικού εξοπλισμού και κήπων έχουν ανοίξει στην Αυστρία, με τους πελάτες να πρέπει να κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας και να τηρούν τους κανόνες απόστασης.
Από την 1η Μαΐου ανοίγουν διαδοχικά τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κομμωτήρια, όλα τα μεγάλα καταστήματα, ενώ ακολουθούν από τις 15 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία.
Από τα συνολικά 15.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι 13.316 έχουν αναρρώσει ενώ έχουν καταγραφεί και 600 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης