Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Merkel σε Κομισιόν: Θεσμικής σημασίας η απόφαση του δικαστηρίου για το QE της ΕΚΤ

Μήνυμα Merkel σε Κομισιόν: Θεσμικής σημασίας η απόφαση του δικαστηρίου για το QE της ΕΚΤ
Η Γερμανίδα καγκελάριος στήριξε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που έκρινε εν μέρει αντισυνταγματικό το QE της ΕΚΤ που άρχισε το 2015
Της απόφασης του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου υπεραμύνθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, στέλνοντας έμμεσο μήνυμα και στην Κομισιόν, που υποστήριξε ότι οι νόμοι της ΕΕ υπερέχουν έναντι των εθνικών.
«Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για την ΕΚΤ είναι θεσμικής σημασίας καθώς εξετάζει το πεδίο δράσης της ΕΚΤ» φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της.
Έχει προηγηθεί, η δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερέχει των εθνικών δικαίων.
«Επαναδιατυπώνουμε την υπεροχή του κοινοτικού δικαίου και το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι δεσμευτικές απέναντι σε όλες τις εθνικές δικαστικές αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.
Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό δικαστήριο έκρινε «εν μέρει αντισυνταγματικό» το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που άρχισε τον Μάρτιο του 2015.
Η αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραβιάζει εν μέρει το Σύνταγμα, διότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο δεν εξέτασαν τις αποφάσεις της ΕΚΤ, αποφάσισε το Δικαστήριο στην Καρλσρούρη, με ψήφους επτά προς μία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης