Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε αλλά ο τζίρος δεν έπεισε

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντέδρασε αλλά ο τζίρος δεν έπεισε
ΑΓΟΡΕΣ: Καλό το κλίμα στις αγορές σήμερα, με τη μεταβλητότητα να δηλώνει και πάλι «παρούσα». Το ΧΑ ακολούθησε και κατέγραψε καλή άνοδο παραμένοντας πάνω από τις 600 μονάδες. Ωστόσο ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Καλή εικόνα από τις τράπεζες ενώ ξεχώρισε η Σαράντης μετά και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Περιμένουμε διατήρηση της μεταβλητότητας, ενώ εκτιμούμε πως οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να εκτιμούν καταστάσεις, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και περιμένουν πως ίσως πάμε χειρότερα πριν τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται.

Εξακολουθούμε να εστιάζουμε σε εταιρείες με καλά θεμελιώδη, χαμηλό δανεισμό, καλές ταμειακές ροές και με καλές διοικήσεις που μπορούν να ανταποκριθούν στην κρίση. Η αγορά έκλεισε στις 610 μονάδες με 35,7 εκατ. ευρώ τζίρο και άνοδο 1,33%.

JUMBO: Η εταιρεία πρέπει να προσπαθήσει αρκετά για να μην είναι κερδοφόρα είπε πριν από λίγο ο κ.Βακάκης. Τα πράγματα θα χειροτερεύσουν πριν βελτιωθούν. Πιστεύουμε πως είναι από τους λίγους που ξέρουν τι γίνεται. Η Jumbo θα επιβιώσει είπε ο κ.Βακάκης. Στα 14,20 ευρώ και στο +1,94% με όγκο 220 χιλ. τεμάχια κα αποτίμηση 1,93 δισ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μιλώντας τώρα σε αναλυτές ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε πως τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά η εταιρεία έχει ισχυρές προοπτικές. Από τις ΗΠΑ και κάποια νέα project θα καλυφθεί η απώλειες από Βουλγαρία σε επίπεδο EBITDA, αλλά όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας.

AEGEAN: Μετά τις μεγάλες απώλειες χθες η μετοχή πήγε σήμερα μέχρι τα 4,80 ευρώ αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη. Τελικά έκλεισε στα 4,46 ευρώ με άνοδο μόλις 0,22% ενώ έγραψε χαμηλό στα 4,42 ευρώ. Ο όγκος στις 157 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Νέες απώλειες σήμερα κατά 2,10% και με υψηλό όγκο συναλλαγών 415 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή έγραψε χαμηλό στα 3,84 ευρώ. Θυμίζουμε πως μέσα στην κρίση είχε γράψει χαμηλό στα 3,70 ευρώ (2/4). Με άλλα λόγια η άνοδος από τα χαμηλά είναι ελάχιστη.

ΟΤΕ: Με απώλειες 2,55% έκλεισε η μετοχή και είχε αρκετούς πωλητές πάνω από τα 12 ευρώ και τελικά επικράτησαν στέλνοντας στο κλείσιμο τη μετοχή σε χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στα 11,84 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Εξαιρετική η μετοχή σήμερα και έκλεισε στα 8,39 ευρώ άρα έχει ελάχιστες απώλειες έναντι της τιμής που είχε στην αρχή του έτους. Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο, αλλά οι αναλυτές περιμένουν πως λόγω ύφεσης η κατανάλωση θα επηρεαστεί και θα επηρεάσει τον όμιλο.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Περιορισμένο το ενδιαφέρον για τις μετοχές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Με τζίρο μόλις 33 εκατ. ευρώ καθαρό σήμερα δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Η Βογιατζόγλου ενισχύθηκε 8,77% με 150 τεμάχια και η Space 8,57% με 345 τεμάχια. Η Q&R πάλι με μεγάλους όγκους. Ενισχύθηκε 6,12% με 220 χιλ. τεμάχια.

INTERTECΗ: Στα 0,50 ευρώ και στο -6% με όγκο 18 χιλ .τεμάχια.

MODA BAGNO: Με μόλις 31 τεμάχια υποχώρησε 5% και έκλεισε στα 0,4180 ευρώ. Η αποτίμηση στα 7,8 εκατ. ευρώ.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα εταιρικά ομόλογα. Και τα παλιά όπως Intralot, αλλά και τα νέα όπως Ελλάκτωρ και Frigoglass. Αναφερόμαστε κυρίως σε αυτά που διαπραγματεύονται στο εξωτερικό. Τα ομόλογα της κύριας αγοράς του ΧΑ πάνε συγκριτικά καλύτερα. Τη χαμηλότερη τιμή την έχει αυτό της Aegean.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης