Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό υψηλό, στα 14,3 τρισ. δολάρια, το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ

Σε ιστορικό υψηλό, στα 14,3 τρισ. δολάρια, το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ
Στα 14,3 τρισ. δολάρια το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ
Στα 14,3 τρισ. δολάρια, σε επίπεδο ρεκόρ, διαμορφώθηκαν τα συνολικά χρέη των αμερικανικών νοικοκυριών για δάνεια χάρη στην αύξηση των στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).
Το καταναλωτικό χρέος σημείωσε νέο ρεκόρ υψηλό, παρότι τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών μειώθηκαν, καθώς οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στην πανδημία του κορωνοϊού.
Τα οικιακά χρέη ανήλθαν τον Μάρτιο στα 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενα κατά 1,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και συγκεκριμένα το γ’ τρίμηνο τα νοικοκυριά έφτασαν να χρωστούν 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών μειώθηκαν κατά 34 δισεκατομμύρια δολάρια, μια πτώση που βοήθησε στην αντιστάθμιση των αυξήσεων των στεγαστικών υπολοίπων ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα υπόλοιπα στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 156 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύνολο 9,71 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η μείωση του υπολοίπου των πιστωτικών καρτών ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να αντικατοπτρίζει τα πρώτα σημάδια της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών λόγω του COVID-19» ανέφερε σε ανακοίνωση η Fed της Νέας Υόρκης.
Περίπου το 10,8% του χρέους ήταν υπηρήμερο για 90 ημέρες ή περισσότερο.
Η συνολική καθυστέρηση μειώθηκε σε ποσοστό 4,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης