Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Στο 4% - 5% η ύφεση στην Ελλάδα το 2020

Στουρνάρας (ΤτΕ): Στο 4% - 5% η ύφεση στην Ελλάδα το 2020
Γ. Στουρνάρας: Αν η Γερμανία κλείσει με ύφεση 9% το καλό σενάριο για την Ελλάδα είναι 4%-5%
Την πρόβλεψη ότι η αν το Γερμανικό ΑΕΠ εξαιτίας της πανδημίας υποχωρήσει κατά 9%, εμείς θα πάμε χαμηλότερα έκανε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα (5/5) σε διαδικτυακή σύνδεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με θέμα της «πρόκληση της επόμενης μέρας.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στη συμβολή του τουριστικού κλάδου και τα αντιστοίχησε με αυτά των Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, καθώς ανέρχονται σε 14 με 15 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 8,5% του ΑΕΠ.  
Ο Γ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι το βάθος της φετινής ύφεσης θα κριθεί από το βαθμό επιτυχίας του πλάνου άρσης των περιοριστικών μέτρων και την επάνοδο ή όχι της πανδημίας το Φθινόπωρο.
Αν οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο είναι θετικές το σενάριο να διαμορφωθεί η ύφεση στο 4% με 5% κερδίζει έδαφος, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην ασφαλιστική αγορά σημείωσε ότι  η νέα κρίση επιβάλει με μεγαλύτερη ένταση την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την  εισαγωγή στο συνταξιοδοτικό σύστημα κεφαλαιοποιητικού σκέλους.
Αν η χώρα είχε προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση των ταμείων αλλά και οι δυνατότητες εγχώριων επενδύσεων θα ήταν σήμερα καλύτερες ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας.

Αντ. Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης