Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η ζήτηση πετρελαίου δε θα επιστρέψει γρήγορα στα προ κρίσης επίπεδα - Θα εφαρμόσουμε άμεσα τη συμφωνία OPEC+

Ρωσία: Η ζήτηση πετρελαίου δε θα επιστρέψει γρήγορα στα προ κρίσης επίπεδα - Θα εφαρμόσουμε άμεσα τη συμφωνία OPEC+
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Pavel Sorokin, τόνισε ότι η αθέτηση της συμφωνίας του OPEC+ δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας
Τη θέση ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει άμεσα στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση του κορωνοϊού, διατύπωσε σήμερα (6/5) ο υφυπουργός Ενέργειας της χώρας, Pavel Sorokin, διευκρινίζοντας ότι οι παραγωγοί πετρελαίου της χώρας προσπαθούν να εφαρμόσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα γίνεται τη συμφωνία του OPEC+.
Ειδικότερα, ο κ. Sorokin δήλωσε ότι «οι εγχώριοι παραγωγοί πετρελαίου αγωνίζονται ώστε να επιτύχουν τους στόχους της συμφωνίας ότο το δυνατόν ταχύτερα γίνεται», ενώ πρόσθεσε ότι «θα είναι σε θέση να ανακτήσουν άμεσα την παραγωγή τους, μέσα σε μερικές εβδομάδες ή μερικούς μήνες».
«Δεν υπάρχουν λόγοι ώστε οι τιμές του πετρελαίου να καταγράψουν πτώση ή να υποχωρήσουν κάτω από τα 0 δολάρια, τώρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι περικοπές στην παραγωγή», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι «μπορώ να δω τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά πετρελαίου».
Ωστόσο, ο κ. Sorokin προειδοποίησε ότι «η ζήτηση πετρελαίου δε θα επιστρέψει γρήγορα στα προ κρίσης επίπεδα», ενώ πρόσθεσε ότι «ορισμένες χώρες ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες με το να τηρήσουν μία παγκόσμια συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή».
«Δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας η αθέτηση της συμφωνία του OPEC+», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός, εκτιμώντας ότι η Μόσχα θα φτάσει «άμεσα» τις περικοπές που προβλέπει η συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία του OPEC+ προβλέπει μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 9,7 εκατ. βαρέλια για τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020, ενώ η παραγωγή της Ρωσίας αναμένεται να περιοριστεί κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης