Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Έρχεται διόρθωση στα χρηματιστήρια διεθνώς στο καλοκαίρι 2020 – Άλλο ανοδικό ράλι για μήνες δεν θα υπάρξει

Nomura: Έρχεται διόρθωση στα χρηματιστήρια διεθνώς στο καλοκαίρι 2020 – Άλλο ανοδικό ράλι για μήνες δεν θα υπάρξει
Το Καλοκαίρι του 2020 οι επενδυτές των μετοχών να μην ποντάρουν σε κέρδη είναι το συμπέρασμα του ιαπωνικού οίκου Nomura.
Έρχεται διόρθωση στα χρηματιστήρια διεθνώς στο καλοκαίρι του 2020 εκτιμάει ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura και αναφέρει ότι άλλο ανοδικό ράλι για μήνες δεν θα υπάρξει.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 μας δείχνει ότι το μέγιστο της ανοδικής κίνησης είναι οι 2850 με 2900 μονάδες επίπεδα στα οποία βρίσκεται ο εν λόγω δείκτης.
Οι περισσότεροι δείκτες της Nomura υποδηλώνουν αύξηση short θέσεων τονίζοντας ότι οι  2746 μονάδες με 2936 μονάδες αποτελούν ένα βραχυπρόθεσμο εύρος διακύμανσης.
Έτσι, με λίγη τεχνική ώθηση και στις δύο πλευρές στην spot αγορά, τι θα συμβεί στη συνέχεια;
Σύμφωνα με την Nomura, το ράλι στην Wall και διεθνώς έχει σημειωθεί, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, και η αίσθηση που υπάρχει είναι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες θα κινηθούν χαμηλότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο κορωνοιός μετριάζεται, το μεγάλο ράλι στα χρηματιστήρια έχει συντελεστεί κυρίως λόγω των παρεμβάσεων κεντρικών τραπεζών και δημοσιονομικών κινήτρων.
Ωστόσο άλλα όπλα από τις κεντρικές τράπεζες δεν θα δούμε προσεχώς ενώ η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή.
Αυτό που απουσιάζει από την αγορά είναι ο νέος μεγάλος καταλύτης και όσο αναζητείται αυξάνονται οι προοπτικές πτώσης και αποδυναμώνονται οι προοπτικές ανόδου στις χρηματιστηριακές αγορές.
Τι δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία;
-Παγκόσμιος δείκτης, υψηλότερη επιτυχία HSCEI (αρνητικός Μάιος Ιούνιος πολύ θετικός Ιούλιος, πολύ αρνητικός Αύγουστος και ήπια αρνητικός Σεπτέμβριος).
-Κλάδοι στις ΗΠΑ (πολύ θετικοί Μάιος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος, αρνητικός ο Ιούνιος).
-Βιομηχανία των ΗΠΑ, (πολύ θετική Μάιος Ιούλιος Αύγουστος, αρνητικός ο Ιούνιος).

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Η πορεία της καμπύλης του κορωνοιού στις ΗΠΑ
Έναρξη της άρσης των lockdowns σε παγκόσμιο και αμερικανικό πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.
Θετικά δεδομένα της 1ης φάσης για το φάρμακο Remdesivir ή από το σκέλος των αντισωμάτων COVID19 θα μπορούσε να είναι έτοιμα έως το Φθινόπωρο του 2020
Αυτό έχει επίσης επηρεάσει το VIX:
Ο VIX για πραγματικούς και τεχνικούς λόγους έχει βελτιωθεί, έχει υποχωρήσει στις 34 μονάδες από 78 μονάδες στην περίοδο της κρίσης του κορωνοιού.
 Αλλά τώρα αυτοί οι «θετικοί καταλύτες» έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί και οι επενδυτές θα πρέπει να στραφούν στα κέρδη ανά μετοχή.
 Επίσης πρέπει να αξιολογηθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα προβλήματα στις ταμειακές ροές και οι επικείμενες πραγματικές χρεοκοπίες γίνονται καθημερινές ειδήσεις (ιδιαίτερα στον ενεργειακό χώρο) και βεβαίως η αύξηση της ανεργίας.
Και έπειτα υπάρχει το νέο άγνωστο στοιχείο που είναι η «καυτή πατάτα» της Κίνας-ΗΠΑ.
Οι Ρεπουμπλικανικές Πολιτείες θέλουν να ανοίξουν ξανά ενώ οι Δημοκρατικές Πολιτείες επιλέγουν σταδιακά και περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει νέο κύμα κορωνοιού… που θα μπορούσε να πλήξει τους Ρεπουμπλικάνους το Νοέμβριο στον δρόμο για τις Προεδρικές εκλογές στις 4 Νοεμβρίου.
Επίσης, όσον αφορά την Κίνα και την ανάκαμψη της οικονομίας τους τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία της Κίνας επιστρέφει σταδιακά στο φυσιολογικό, αλλά ο ρυθμός της ανάκαμψης είναι αρκετά αργός, καθώς η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί ορισμένα κοινωνικά μέτρα απομάκρυνσης , η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι υποτονική λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας και η πτώση των εξαγωγών επηρεάζει το εισόδημα των νοικοκυριών και μειώνει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Οι διαδικτυακές πωλήσεις ήταν εντυπωσιακές κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Η Nomura διατηρεί την πρόβλεψη -0,5% μείωση του πραγματικού ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο 2020 και πιστεύουμε ότι οι αγορές ενδέχεται να χρειαστεί να μειώσουν τις προσδοκίες τους για ανάπτυξη του 2ου τριμήνου.
Το Καλοκαίρι του 2020 οι επενδυτές των μετοχών να μην ποντάρουν σε κέρδη είναι το συμπέρασμα του ιαπωνικού οίκου Nomura.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/gamma%20neutral.png?itok=SJlq5rsm
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/cta%20neutrals.png?itok=DukwjPZw
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/momentum%20factors.png?itok=2_oa4Crf
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης