Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Συναγερμός από διαρροή αερίου σε χημικό εργαστάσιο - Στους 9 οι νεκροί, πάνω από 1.000 σε νοσοκομεία

tags :
Ινδία: Συναγερμός από διαρροή αερίου σε χημικό εργαστάσιο - Στους 9 οι νεκροί, πάνω από 1.000 σε νοσοκομεία
Πρόκειται για εργοστάσιο της LG Polymers στη νότια Ινδία
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδία ύστερα από τη διαρροή αερίου σε χημικό εργοστάσιο της LG Polymers, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 9 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 1.000 να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, πολλοί εκ των οποίων χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους.
Αξιωματούχοι της Πολιτείας Andhra Pradesh ανακοίνωσαν ότι εκκενώνονται περιοχές σε μια περιμετρική ζώνη 3 χιλιομέτρων.
Το εργοστάσιο της LG Polymers βρίσκεται στα όρια της βιομηχανικής πόλης Visakhapatnam, όπου βρίσκεται επίσης ένα σημαντικό λιμάνι.
Η μεγαλούπολη και τα προάστιά της έχουν συνολικό πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων από το σύνολο των 49 εκατομμυρίων του ομόσπονδου κράτους του Andhra Pradesh.
«Το αέριο είχε αφεθεί εκεί λόγω των μέτρων περιορισμού» που εφαρμόζονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Προκλήθηκε χημική αντίδραση και οι δεξαμενές υπερθερμάνθηκαν και το αέριο διέφυγε εξαιτίας αυτού» ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι στην Ινδία έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών από τα τέλη Μαρτίου για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια μπαταριών LG Chemical Ltd, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες για το συμβάν μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης