Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εκροές στις τράπεζες λόγω MSCI 193 εκατ., το ΧΑ +0,30% στις 602 μον. η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +7% – Το βάθος της ύφεσης μειώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον

Εκροές στις τράπεζες λόγω MSCI 193 εκατ., το ΧΑ +0,30% στις 602 μον. η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +7% – Το βάθος της ύφεσης μειώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον
Η επανεκκίνηση των οικονομιών θα είναι μια αργή διαδικασία δεδομένου των ζοφερών προβλέψεων για την ύφεση παγκοσμίως
(upd16) Άτονα ανοδικά έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στις 602 μονάδες με επίκεντρο τα κέρδη σε ΓΕΚΤΕΡΝΑ +7,21% αλλά και της Lamda +7,93% μετά την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η προσφυγή της Hard Rock για το Καζίνο στο Ελληνικό ενώ αρνητικά επέδρασαν οι απώλειες -2,33% της Coca Cola.
Από την άλλη συνεχίστηκε η προβληματική εικόνα στις τράπεζες
οι οποίες κινήθηκαν με έντονες διακυμάνσεις ενώ ο όγκος και ο τζίρος συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Societe Generale, εκτός του δείκτη MCSI Emerging Markets θα μείνουν οι μετοχές των Αlpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Titan κατά την αναθεώρηση των δεικτών στις 12 Μαΐου και με ισχύ την 1/6, ενώ αναμένεται νε ενταχθεί η μετοχή του Μυτιληναίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από τις μετοχές, που θα φτάσουν τα 193 εκατ. δολάρια, ενώ για τον Μυτιληναίο θα υπάρξουν εισροές 34,76 εκατ. δολάρια.
Από την άλλη, στήριξη στις διεθνείς αγορες προσφέρουν τα θετικά μηνύματα από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, καθώς όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι επικεφαλής των ομάδων για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένουν να συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή της Πρώτης Φάσης της εμπορικής συμφωνίας.
Την ίδια ώρα, θετικά επιδρά η απρόσμενη αύξηση 3,5% των εξαγωγών στην Κίνας τον Απρίλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αγοράς για σημαντική πτώση, καθώς τα εργοστάσια ξεκίνησαν και πάλι την παραγωγή μετά την αναστολή λειτουργίας τους που είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.
Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν ήδη άρει τα περιοριστικά μέτρα και τα αυστηρά lockdowns, ελπίζοντας σε μια όσο το δυνατόν ομαλή επιστροφή, στη μετά κορωνοϊό πραγματικότητα, για να ξεκινήσει η επούλωση των πληγών και στην οικονομία των κρατών με το βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ώστε να βρεθεί οριστική λύση στη θεραπεία του Covid-19.
Η επανεκκίνηση των οικονομιών θα είναι μια αργή διαδικασία δεδομένου των ζοφερών προβλέψεων για την ύφεση παγκοσμίως ενώ κύριο λόγο θα έχει η αλλαγή της ψυχολογίας των πολιτών και η επιστροφή στην κανονικότητα..  
Ειδικότερα στην Ελλάδα το σοκ που θα υποστεί η τουριστική βιομηχανία θα είναι πρωτοφανής με την συμμετοχή στο ΑΕΠ από 46 δισ. το 2019 να βυθίζεται στα 16 με 25 δισ. το 2020 καθώς ενώ στις άλλες χώρες η σχέση εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού φθάνει το 40% προς 60% ή 45% προς 55% αντίστοιχα στην χώρα μας ο αλλοδαπός τουρισμός δηλαδή οι ξένοι – όχι οι λαθρομετανάστες – που έρχονται στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 78% με 85% της τουριστικής κίνησης.
Επιπλέον, έκρηξη χρέους βλέπει για την Ελλάδα η Barclays, καθώς η χώρα δεν θα μπορέσει να κρατηθεί στην πορεία των πρωτογενών πλεονασμάτων που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια.
Από την άλλη, η Moody's χαρακτηρίζει credit negative για τις χώρες της Ευρωζώνης την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, η οποία περιορίζει την ευελιξία της ΕΚΤ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 602 μονάδες, πλησίον του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων με επόμενη στήριξη τις 580 μονάδες και με πρώτη αντίσταση τις 630 μονάδες.
Το βασικό σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι θα υποχωρήσει εντός των επόμενων εβδομάδων προς τις 550 μονάδες και ακολούθως θα ξεκινήσει μια πλαγιοανοδική κίνηση η πορεία της οποίας θα συνεχιστεί ή θα ανακοπεί από το εάν θα υπάρξει τους επόμενους μήνες νέο κύμα κορωνοιού καθώς και οι επιπτώσεις της ύφεσης στην οικονομία.
Στις τράπεζες, μετά από έντονη μεταβλητότητα έκλεισαν πτωτικά, με την μεγαλύτερες απώλειες Πειραιώς -2,13% και ακολούθησαν Εθνική -1,91% και Alpha Bank -0,80% ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Eurobank.
Kέρδη +2,76% κατέγραψε ο Μυτιληναίος με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το α' 3μηνο του 2020 να διαμορφώνονται στα 36,4 εκατ. ευρώ, έναντι 49,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας μείωση 26,8% ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €532,7 εκατ. έναντι €513,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,7%.
Από την άλλη, με πτώση -2,33% έκλεισε η Coca Cola HBC καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κατά το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση σημείωσαν πτώση κατά -1,2% ή -0,5% προσαρμοσμένα στις ημέρες πωλήσεων και εξαιρώντας την Bambi.
Επίσης τον Απρίλιο έχοντας περιοριστικά μέτρα σε όλες τις αγορές, τα έσοδα σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση μειώθηκαν κατά 37,2% και ο όγκος πωλήσεων κατά 27,3% (εξαιρώντας την Bambi).
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από τα στοιχεία για τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας που αφορούν τον περασμένο μήνα αλλά και από το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε αύξηση των τιμών πώλησης πετρελαίου σε όλες τις περιοχές, συγκριτικά με τις τιμές του Μαΐου.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +6,5% στα 31,70 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +9,5%, στα 26,2 δολ. ανά βαρέλι.
Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 2,17% και το ιταλικό 10ετές στο 1,96% με το μεταξύ τους spread στις 21 μονάδες..
Eπιδείνωση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 274 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 12443 μονάδες από 13134 μονάδες χθες 06/5.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +1,31% και τον Γενικό Δείκτη στο +0,20%.
Στο πρώτο πεντάλεπτο της συνεδρίασης με αγοραστικές παρεμβάσεις στις τράπεζες ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +2,4%
Περί τις 12:30 εντάθηκαν οι πιέσεις στις τράπεζες αλλά και στην πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips και ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -1,61% και ο Γενικός Δείκτης στο -0,86%
Λίγο πρίν τις 15:00 με τα κέρδη επιλεγμένων μετοχών του FTSE 25 όπως ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Lamda, Μυτιληναίο... ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +0,92%..
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε άτονα ανοδικά στο +0,30% στις 602 μονάδες έχοντας υψηλό στις 606,18 μονάδες και χαμηλό στις 595,53 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips..   
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41,7 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 6,9 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 21,5 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 14,5 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 6,87εκατ. ευρώ και όγκου 758 χιλ.τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, ο ΟΤΕ διακίνησε 329 χιλ.τεμάχια  αξίας 3,85 εκατ. ευρώ, ο ΟΠΑΠ 366 χιλ. τεμάχια αξίας 2,89 εκατ. ευρώ και η Viohalco 63 χιλ.τεμάχια αξίας 137 χιλ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 602 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 630 μονάδες και ακολουθούν οι 650 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 600 μονάδες και ακολουθούν οι 580 και 550  μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 310 μονάδες, με πρώτη στήριξη  τις 300 μονάδες και ακολουθούν οι  270 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 350 μονάδες και ακολουθούν οι 380 μονάδες.

Εκροές στις τράπεζες λόγω MSCI

Εκτός του δείκτη MCSI Emerging Markets θα μείνουν οι μετοχές των Αlpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Titan κατά την αναθεώρηση των δεικτών στις 12 Μαΐου από την Morgan Stanley Capital International, σύμφωνα με την εκτίμηση της Societe Generale.
Αντιθέτως, η μετοχή του Μυτιληναίου αναμένεται να ενταχθεί, λόγω των επιπέδων κεφαλαιοποίησής του.  
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αλλαγές του MSCI θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2020.
Σαφώς λόγω των επερχόμενων αλλαγών θα υπάρξουν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από τις μετοχές, που θα φτάσουν τα 193 εκατ. δολάρια, ενώ για τον Μυτιληναίο θα υπάρξουν εισροές 34,76 εκατ. δολάρια.
Οι αλλαγές που θα σημειωθούν είναι απόρροια της μεγάλης πτώσης των τραπεζικών μετοχών.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση των τραπεζικών μετοχών έχει υποχωρήσει στα 3,86 δισεκ. ευρώ όταν προ κορωνοιού η χρηματιστηριακή αποτίμηση είχε φθάσει στα 9,7 δισεκ.
Η κεφαλαιοποίηση του Μυτιληναίου διαμορφώνεται στα 957 εκατ
Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρία Μυτιληναίος έχει παραπλήσια αποτίμηση με την Alpha bank και σχεδόν διπλάσια από την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς.
Image

Τραπεζικά νέα

Οι τράπεζες έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την οικονομία αλλά έχουν υποχρέωση και να μην ζημιώσουν τους μετόχους τους.
Oι ελληνικές τράπεζες  αλλά και η κυβέρνηση που παρέχει 7 δισεκ. κρατικές εγγυήσεις πρέπει να ξανασκεφτούν  το σχέδιο χρηματοδότησης της οικονομίας με 25 δισεκ. καθώς εμπεριέχει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που έχει εκτιμηθεί
Με βάση τις εκτιμήσεις π.χ. οίκων αξιολόγησης όπως της Scope τα δάνεια  που θα χορηγηθούν εν μέσω οικονομικής ύφεσης εμπεριέχουν τον κίνδυνο να δημιουργήσουν νέα προβληματικά δάνεια .
Οι τράπεζες μπορεί άτυπα να στηρίζονται από τα ελαστικά κριτήρια προβληματικών δανείων και άτυπα να στηρίζονται από την ελαστικοποίηση των κριτηρίων κεφαλαιακής επάρκειας αλλά ήδη διαθέτουν 68 δισεκ. προβληματικά δάνεια και οι εκτιμήσεις είναι να αυξηθούν κατά 10 δισεκ. τα NPEs λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός.
Τα 68 δισεκ. NPEs μπορεί να γίνουν έως 78 δισεκ. που σε παρούσες τιμές αναλογούν στο 50% του συνόλου των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Τα 25 δισεκ. ή 16% του συνόλου των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών ή κατά το ορθότερο ή σχεδόν 30% των ενήμερων δανείων ύψους 85 δισεκ. στην Ελλάδα… μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον και απαιτείται μεγάλη προσοχή στην χορήγηση τους.
Την ίδια στιγμή τα συνολικά κεφάλαια είναι 28,6 δισεκ. και τα tangible book κεφάλαια 23,8 δισεκ. και η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση 16,2 δισεκ. ευρώ.
Απλά τα κεφάλαια των τραπεζών δεν φθάνουν, δεν επαρκούν να καλύψουν την ζημία από τα προβληματικά δάνεια και ταυτόχρονα να χορηγήσουν νέα δάνεια.

Η επικαιρότητα

Οι κανόνες, η προσοχή, οι αποστάσεις και η επιβεβλημένη χρήση μάσκας σε δημόσιους και κλειστούς χώρους, ως επικρατούσες συνθήκες κατά την σταδιακή επιστροφή στην μετά τον κορωνοϊό καθημερινότητα στην οποία επιστρέφουν κοινωνίες και οικονομίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, διαμορφώνουν ένα κλίμα συγκρατημένα αισιόδοξο, με αρκετές δόσεις φόβου, αλλά και ανησυχίας για το ενδεχόμενο ενός πισωγυρίσματος.
Από την άλλη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιδεικνύει συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα εμβόλιο στα τέλη του 2021, και όχι του 2020 όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, πάνω από 130 θεραπείες και 90 εμβόλια είναι υπό διερεύνηση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο θετικό νέο στη μάχη κατά της επιδημίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3,76 εκατομμύρια και οι νεκροί τους 260 χιλιάδες, ενώ αυτοί που νόσησαν και θεραπεύτηκαν ανέρχονται σε 1,24 εκατομμύρια.
Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 1.228.609 και σε νεκρούς με 73.431
Δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βρετανία με 30.150 θανάτους , τρίτη σε νεκρούς παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία η Ιταλία με 29.684 ενώ δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 220.325 και 25.857 νεκρούς.
Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει ικανοποίηση για το πώς έχουν κυλήσει τα δύο πρώτα 24ωρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, επικρατεί προβληματισμός για περιστατικά όπως αυτό που συνέβη  στην Αγία Παρασκεύη καθώς το βράδυ της Τρίτης 5/5, όταν και περίπου 300 άτομα έστησαν υπαίθριο πάρτι  με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι ικανά να πυροδοτήσουν μια νέα έξαρση της επιδημίας
Επίσης, προειδοποιούν πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες - και με την επανέναρξη των σχολείων στις 11/5 για τους μαθητές της Γ' Λυκείου - τονίζοντας πως αυτές είναι που θα κρίνουν το εάν θα «ανοίξουν» και άλλα τμήματα της οικονομίας, όπως έχει προγραμματιστεί ή εάν θα αυξηθούν κρούσματα και θύματα με αποτέλεσμα να πρέπει να ληφθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.
Σημειώνεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2.663 τα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 148.

Μεικτά πρόσημα  στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (7/5) οι ασιατικές αγορές καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία των μεγαλύτερων χωρών παγκοσμίως, προκειμένου να γίνει σαφέστερος ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, λόγω αυξημένων αποστολών προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου ενισχύθηκαν κατά +3,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -6,6% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του -11%.
Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές της Κίνας κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -14,2% έναντι ετήσιας πτώσης -1% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -10%.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη +0,28%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -0,23%, ο δείκτηςHang Seng στο Χονγκ Κονγκ -0,41% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο -0,01%.
 
Άνοδος σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και WallStreet

Κέρδη καταγράφονται σήμερα Πέμπτη (7/5) στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς θετικά επιδρούν τα μηνύματα από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, την  αύξηση των εξαγωγών της Κίνας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού..
Από την άλλη, ακοινώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαϊου 2020 στις ΗΠΑ οι οποίες ανήλθαν στα 3,169 εκατ. ενώ ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 7 εβδομάδων χάθηκαν 33,48 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για τη δημιουργία 22,13 εκατ. θέσεων αποσχόλησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο +0,90%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +1,1%, ο MIB στο Μιλάνο στο +0,15%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,65% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +1,2%
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο +1,2%, ο S&P στο +1,2% και ο Nasdaq στο +1,1% ενώ το ETF GREC κινείται στο +1,03% (17,62 δολ.).

Έντονη μεταβλητότητα στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές

Έντονη μεταβλητότητα καταγράφηκε στις τράπεζες με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ενώ στις δημοπρασίες έκλεισαν όλες με απώλειες με εξαίρεση την Eurobank που έκλεισε αμεταβλητη.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 1,13 ευρώ, με πτώση -1,91%  με όγκο 3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,03 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2019 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,61 ευρώ, με πτώση -0,81%, με όγκο 4,05 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 942 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 24/3/2019 στα 0,53 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,1020 ευρώ, με πτώση -2,13% με όγκο 837 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 481 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,3350 ευρώ, αμετάβλητη με όγκο 6,5 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,24 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,6470 ευρώ, με πτώση -0,46% και με κεφαλαιοποίηση 289 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκελισε στα 0,2025 ευρώ, με πτώση -3,11% και όγκο 184 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 93 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,82 ευρώ, με πτώση -1,08% και κεφαλαιοποίηση 255 εκατ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές - Στο επίκεντρο Lamda +7,93% και  ΓΕΚΤΕΡΝΑ +7,21% 

Με ανοδικές τάσεις έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25  με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν Lamda και ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ακολούθηασαν Aegean και Μυτιληναίος
Στον αντίποδα, με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισαν Coca Cola, Motor Oil, Τιτάνας.
H Coca Cola έκλεισε στα 21,78 ευρώ, με πτώση -2,33% και κεφαλαιοποίηση στα 8,06 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 11,65 ευρώ, με πτώση -1,1% και αποτίμηση 5,48 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισει στα 2,54 ευρώ, με άνοδο +1,6% και αποτίμηση 589 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,02 ευρώ, με άνοδο +1% και κεφαλαιοποίηση 469 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 7,8850 ευρώ με πτώση -0,13% και αποτίμηση 2,64 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,14 ευρώ, με πτώση -2,1% και κεφαλαιοποίηση 1 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,96 ευρώ με άνοδο +1,02% και κεφαλαιοποίηση 1,82 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 12,90 ευρώ, με πτώση -2,12% και κεφαλαιοποίηση 1,43 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,70 ευρώ με άνοδο +2,76% και κεφαλαιοποίηση 957 εκατ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 14,19 ευρώ, με άνοδο +0,07% και κεφαλαιοποίηση 1,93 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,70 ευρώ, με άνοδο +2,45% και κεφαλαιοποίηση 714 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 3,36 ευρώ, με άνοδο +1,82% και κεφαλαιοποίηση 175 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0621 ευρώ, με άνοδο +0,16% και κεφαλαιοποίηση 58 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης