Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hogan (Κομισιόν): Η Βρετανία δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις συνομιλίες για το Brexit - Σημειώνεται πολύ αργή πρόοδος

Hogan (Κομισιόν): Η Βρετανία δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις συνομιλίες για το Brexit - Σημειώνεται πολύ αργή πρόοδος
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν προσεγγίζει τις συνομιλίες για το Brexit έχοντας κάποιο σχέδιο
Στο γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις συνομιλίες για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα ο Επίτροπος Εμπορίου της Κομισιόν, Phil Hogan, τονίζοντας ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ αργή.
Ειδικότερα, ο κ. Hogan δήλωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιμετωπίζει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με σοβαρότητα», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προσεγγίζει τις συνομιλίες έχοντας κάποιο σχέδιο».
«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μία λύση για τη μεταβατική περίοδο του Brexit πριν από το τέλος του έτους, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες είναι πολύ αργή», υπογραμμίζει ο Επίτροπος Εμπορίου της Κομισιόν.
Μάλιστα, ο κ. Hogan δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποφασίσει ότι εάν υπάρξουν επιπτώσει από τη μη επίτευξη συμφωνίας θα κατηγορήσει την πανδημία του κορωνοϊού για αυτή την εξέλιξη».
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι «μπορεί να επιτευχθεί κάποιο καλό αποτέλεσμα στις συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας και να υπάρξει ένα βήμα αλλαγής στις διαπραγματεύσεις».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Michael Gove, κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, όταν και ολοκληρώνεται η περίοδος των διαπραγματεύσεων.
Χθες (6/5) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα κάποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τότε είναι πιθανό το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ σοβαρή για το Δουβλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης