Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι μετοχές των τραπεζών και το Eurogroup

tags :
ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι μετοχές των τραπεζών και το Eurogroup
Η μείωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία, ενώ τα βλέμματα θα στραφούν και στο σημερινό Eurogroup
Το ανοδικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Από τη μία οι επενδυτές εξετάζουν τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται αλλά κοιτάζουν και προς το μέλλον μέσα από την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα βάλουν σε κίνηση και πάλι την οικονομία.
Η μείωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία, ενώ τα βλέμματα θα στραφούν και στο σημερινό Eurogroup.
Αναλυτές σημειώνουν πως τα σενάρια για διαγραφές μετοχών από τους δείκτες MSCI θα συνεχίσουν να φέρνουν πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Ο οίκος θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση των δεικτών στις 12 Μαΐου.
Σήμερα αναμένεται η αξιολόγηση της Moody’s για την ελληνική οικονομία.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως η αγορά θα κινηθεί ήπια υψηλότερα καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία αλλά εστιάζουν κυρίως στο άνοιγμα της οικονομίας και στα σημάδια ύφεσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν, με τα δημοσιεύματα για τις πιθανές διαγραφές στους δείκτες MSCI να φέρνουν πίεση στις τράπεζες.
Η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Περιμένουμε μία ανοδική συνεδρίαση σήμερα υποστηριζόμενη από την ψυχολογία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης