Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιτή η 75η «Ημέρα Νίκης« των Ρώσων κατά των Ναζί - Putin: Όταν η Ρωσία είναι ενωμένη είναι ανίκητη

Λιτή η 75η «Ημέρα Νίκης« των Ρώσων κατά των Ναζί - Putin: Όταν η Ρωσία είναι ενωμένη είναι ανίκητη
Ο Ρώσος πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στους 27 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και στους βετεράνους
 «Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε ανίκητοι όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Putin στο διάγγελμά του με την ευκαιρία της 75ης επετείου από το τέλος το Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Παρότι οι εκδηλώσεις για την "Ημέρα της Νίκης" όπως έχουν ονομάσει οι Ρώσοι την ημέρα μνήμης, ήταν περιορισμένες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού ο πρόεδρος Putin κατέθεσε λίγα λουλούδια και γονάτισε μπροστά στο  Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη σκιά του Κρεμλίνου.
 

Γύρω του στρατιώτες παρέμειναν σε απόσταση από τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος παραμένει κλεισμένος στην κατοικία του σε προάστιο της Μόσχας εδώ και εβδομάδες.
Ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του δεν έκανε καμία άμεση αναφορά στην επιδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να ακυρωθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιούνταν σήμερα (9/5) ενώπιον του ίδιου και ξένων ηγετών.
 

Ο Putin υποσχέθηκε για μία ακόμη φορά ότι η χώρα θα τιμήσει αργότερα "με τον προσήκοντα τρόπο" τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των ναζί.
Ο Ρώσος πρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στους περίπου 27 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και στους βετεράνους.
"Έσωσαν την πατρίδα μας, τη ζωή των επόμενων γενιών, απελευθέρωσαν την Ευρώπη, υπερασπίστηκαν τον κόσμο", υπογράμμισε.
"Οι βετεράνοι μας πολέμησαν για τη ζωή ενάντια στον θάνατο, η αλληλεγγύη τους και η αποφασιστικότητά τους θα παραμείνουν για πάντα παραδείγματα για εμάς", πρόσθεσε.
Υποκλινόμαστε στη μνήμη αυτών που δεν επέστρεψαν από τον πόλεμο”, επεσήμανε προτού τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης