Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μεταφορά της Tesla απειλεί ο Musk την Καλιφόρνια, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό

Με μεταφορά της Tesla απειλεί ο Musk την Καλιφόρνια, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό
Ο Elon Musk υπέβαλε μήνυση εναντίον κομητείας στην Καλιφόρνια, επειδή δεν επιτρέπει την επαναλειτουργία της Tesla
O διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk, έκανε γνωστό ότι θα μετακινήσει το «αρχηγείο» της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και μελλοντικά της projects από την Καλιφόρνια στο Τέξας ή τη Νεβάδα.
«Εάν διατηρήσουμε ακόμη και την κατασκευαστική δραστηριότητα της στο Fremont, θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπίζεται η Tesla στο μέλλον», έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στην εγκατάσταση στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο που είναι το μοναδικό εργοστάσιο οχημάτων της εταιρείας στις ΗΠΑ.
Ο Musk υπέβαλε επίσης μήνυση στην Κομητεία της Alameda, στην Καλιφόρνια, αφού το υπουργείο Υγείας της ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν πρέπει να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο στο Fremont, καθώς τα τοπικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού παραμένουν σε ισχύ, όπως σημειώνει το Reuters.
Ο Musk είχε πει στους εργαζομένους την Πέμπτη ότι η περιορισμένη παραγωγή θα ξεκινήσει εκ νέου στο Fremont την Παρασκευή (8/5).
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα λεπτομερές σχέδιο επιστροφής στην εργασία που περιελάμβανε διαδικτυακή εκπαίδευση για  το προσωπικό, προστατευμένες ζώνες εργασίας, θερμομέτρηση και αυστηρά πρωτόκολλα ατομικής υγιεινής και απολύμανσης.
Η Tesla ανέφερε, πως ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές στην κομητεία Alameda, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο του Fremont, για τα σχέδια επανεκκίνησης, αλλά υποστήριξε, πως δεν έλαβε απαντήσεις.
Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας, που υποστήριξε πως βρισκόταν σε επικοινωνία με την Tesla, δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
Η Tesla άσκησε αγωγή εναντίον της κομητείας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο (9/5/2020),  χαρακτηρίζοντας τους συνεχιζόμενους περιορισμούς «κατάχρηση εξουσίας» , αφού ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας είχε δηλώσει την Πέμπτη (7/5) ότι οι βιομηχανίες στην πολιτεία επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν.
Η κομητεία Alameda έχει προγραμματιστεί να παραμείνει κλειστή μέχρι τα τέλη Μαΐου, με μόνο σημαντικές επιχειρήσεις που επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά. Με τον τρόπο αυτό η εν λόγω κομητεία θεωρεί πως η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι σημαντική.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης