Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: 250.000 συνταξιούχοι στις 2 Ιουνίου θα πάρουν αυξημένες επικουρικές συντάξεις – Από 5 έως 200 ευρώ η αύξηση

Βρούτσης: 250.000 συνταξιούχοι στις 2 Ιουνίου θα πάρουν αυξημένες επικουρικές συντάξεις – Από 5 έως 200 ευρώ η αύξηση
Mεσοσταθμικά η αύξηση θα είναι 99,5 ευρώ μικτά
Αυξημένες από 5 έως 200 ευρώ θα είναι οι επικουρικές συντάξεις που θα λάβουν στις 2 Ιουνίου 250.000 οι συνταξιούχοι.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ, «στις 2 Ιουνίου 250.000 οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους» και έτσι αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και υπογράμμισε  ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει, καθώς συνεργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα.
«Στις 2 Ιουνίου αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία του ΣΥΡΙΖΑ σε 250.000 συνταξιούχους και η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 έως 200 ευρώ», είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι μεσοσταθμικά η αύξηση θα είναι 99,5 ευρώ μικτά.
Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά , ενώ οι συντάξεις του δημοσίου στο τέλος του 2020 θα βγαίνουν ψηφιακά.
Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε «συγνώμη σε όλο αυτόν τον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί με το συνταξιοδοτικό».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης ανέφερε  ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους.
«Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές», ξεκαθάρισε.
Περαιτέρω, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.
Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα SURE, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι από 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επιδότηση εργασίας.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων τον Μάιο 2020 – Στόχος να αποφεύγεται ο συνωστισμός

Η καταβολή συντάξεων του Μαΐου θα γίνει και πάλι σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ τους, προκειμένου  να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Έτσι, όπως έχει κάνει γνωστό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Γ. Βρούτσης, σύμφωνα με την εισήγηση, οι συντάξεις του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν ως εξής:
- Στις 22 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
- Στις 25 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
Επιπλέον, στις 27 Μαΐου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
Τέλος, στις 29 Μαΐου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης