Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναχωρούν τη Δευτέρα 11/5 για τη Βρετανία 50 πρόσφυγες - Επιστρέφουν 130 Έλληνες από Λονδίνο

Αναχωρούν τη Δευτέρα 11/5 για τη Βρετανία 50 πρόσφυγες - Επιστρέφουν 130 Έλληνες από Λονδίνο
Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 9 το πρωί της Δευτέρας 11/5
Αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, αναχωρεί από την Αθήνα για το Ηνωμένο Βασίλειο ομάδα 16 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και 34 ενηλίκων για επανένωση με τις οικογένειές τους.
Με το ίδιο αεροσκάφος θα επιστρέψουν στην Ελλάδα από το Λονδίνο 130 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί εκεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας COVID - 19.
Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 9 το πρωί της Δευτέρας 11/5, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκου, της Πρέσβεως του Ηνωμένου Βασιλείου,  Καte Smith και της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρ. Αγαπηδάκη.
Η επανένωση των 16 ασυνόδευτων ανηλίκων και των 34 ενηλίκων με τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου και της κυβερνητικής πολιτικής για μετακίνηση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πραγματοποίηση της ειδικής αυτής πτήσης διπλού σκοπού (μετακίνηση προσφύγων - επαναπατρισμός Ελλήνων) συμφωνήθηκε προ ημερών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Yπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου,  Chris Philp, κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους που οδήγησαν στην υπογραφή Στρατηγικού Σχεδίου Δράσεως Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, με αντικείμενο τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς πρόκλησης του μεταναστευτικού.
Για την πραγματοποίηση της πτήσης συνεργάστηκαν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου - που είχε τον σχετικό συντονισμό –, το Υπουργείο Εξωτερικών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα και η αεροπορική εταιρεία Aegean.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης